ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

19:38 24.02


На безпритульних тварин депутати виділять 600 тисяч

Програма регулювання чисельності безпритульних тварин у Полтаві завтра отримає 600 тисяч на поточний рік. При цьому ніхто не знає, коли саме у місті з'явиться давно анонсований притулок для чотирилапих на 250 голів.

Сьогодні відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань економічної політики, комунальної власності, бюджету, фінансів. Серед інших питань розглядалося внесення змін до "Програми регулювання чисельності безпритульних тварин в м. Полтава на 2012-2016 роки". Керівник управління ЖКГ міськвиконкому Сергій Сінельник доповів, що зміни стосуються фінансування першочергових потреб комунальників, які займаються бездомними чотирилапими.

П'ять тисяч потрібно на проектно-кошторисну документацію щодо будівництва притулку, 40 тисяч на безпосередні роботи з його спорудження, 40 тисяч – на придбання засобів для відлову тварин, 265 тисяч – на спецавтомобіль, 50 тисяч – на вакцинацію тварин, 100 тисяч на їжу для них і ще 100 тисяч – на стерилізацію

– зазначив Сергій Сінельник.

Варто додати, що більшість згаданих коштів мусить освоїти КАТП-1628, яке зараз єдине централізовано займається виловом і тимчасовим утриманням безпритульних тварин на своїй території. Що стосується спеціалізованого притулку, то місце для нього давно є в районі заводу ГРЛ. А коли з'явиться сам заклад – невідомо, Сергій Сінельник з цього приводу не дає точної відповіді.

Цікаво, що сама Програма свого часу з'явилася завдяки керівнику громадської організації ЦЗЖП "Юний європеєць", яка опікується безпритульними тваринами, Майї Матвєєвій. Тепер вона – депутатка Полтавської міської ради, тому продовжить лобіювати інтереси своїх підопічних на іншому рівні.

Нагадаємо, згаданий документ постійно зазнавав змін і спочатку називався "Програма поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Полтава на 2012-2016 роки". При цьому планувалося, що на ці цілі піде понад п'ять мільйонів гривень.

Анна СОЛТОВСЬКА

природа, безпритульні тварини, КАТП-1628, Майя Матвєєва

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.