ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:31 03.03


Масляна наближається: де святкувати?

Наступний тиждень - тиждень млинців. Святкування Масляної у Полтаві заплановане на 13 березня на Театральній площі.

Під час основного дійства виступатимуть народні колективи, проходитимуть розіграші призів. Також полтавців будуть пригощати традиційною для такого свята стравою – млинцями. Народне гуляння розпочнеться о 14-й годині. Для полтавців на Театральній площі та пішохідній зоні вул. Жовтнева будуть працювати ярмарки народної творчості та містечко майстрів, виставки та ресторани вуличної їжі, - інформує УНН-Центр.

А, приміром, у Диканьці 13 березня відбудеться театралізоване дійство "Масляна", концертно-театральна програма, проводи зими та зустріч весни, а також ритуальне спалювання солом’яного опудала.

 

Масляна — свято весняного пробудження природи. За православними традиціями, Масляний тиждень розпочинається за 56 днів до Великодня і триває сім днів. У цьому році свято проходитиме з 7 до 13 березня. Масляну святкували в Україні ще в язичницькі часи, коли поклонялися Сонцю. Свято, за традицією, відзначалося в період весняного рівнодення. З приходом християнства всі язичницькі звичаї поступово викорінювалися, однак традиція святкувати Масляну залишилася. Святкують, до речі, щороку в різний час тому що Великдень, яким закінчується піст, не має чіткої дати.

Масляна, свято, Театральна площа

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.