ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:27 20.03


У Полтаві створили клуб молодих сценаристів

19 березня у Полтаві відбулася лекція клубу сценаристів "Projector" - полтавцям, які цікавляться кіно, режисер театру "Т.АКТ" Олена Суптеля розповіла про мистецтво драматургії.

Слухачі дізналися про теорію драми, про те, яким, за Арістотелем, має бути художній твір (цілісним, ефектним і гармонійним). Багато уваги пані Олена приділила поняттю конфлікту, адже це обов’язкова складова будь-якої драми. Також на лекції розглянули частини композиції драматичного твору (експозиція, наростання дії, кульмінація, розв’язка).

Після лекції організатор клубу сценаристів "Projector" Олег Бондаренко провів перше заняття. На нього залишилися ті, хто хоче навчитися працювати над власними сценаріями.

Бондаренко пояснив цілі клубу, до якого може долучитися будь-хто: головне — дисципліна і мотивація писати сценарії, вчитися, щоб робити це краще, показувати їх колегам і обговорювати роботи інших.

До наступного заняття учасники мають подумати, над чим саме хочуть працювати (тема, жанр) та зробити кілька вправ на розвиток самодисципліни. Також вони мають прочитати книгу сценариста Роберта Маккі "Історія на мільйон".

Режисер театру "Т.АКТ" Олена Суптеля закінчила ПНПУ ім. Короленка. Наразі навчається у Харківському національному університеті мистецтв ім. Котляревського. На рахунку театру, яким керує Олена, три постановки — "Пером і пензлем" (про життя Тараса Шевченка), "Ідіот" за романом Достоєвського та "Перехожий" (про Василя Симоненка).

 

Роман ПОВЗИК

культура, мистецтво, кіно, драматургія

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.