ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:58 20.03


"Кіборга" з Полтави підозрюють у скоєнні злочину в зоні АТО

Полтавця Станіслава Карбаня затримали в бориспільському аеропорту відразу ж після того, як він повернувся на батьківщину після лікування у Південній Кореї.

Захисника донецького аеропорту, "кіборга" Станіслава Карбаня (позивний "Барс"), якого прикордонники затримали в аеропорту "Бориспіль", перевезли спочатку до місцевої, а потім до іншої медичної установи. Охорону біля його палати прибрали.

Про це повідомив "5 канал" із посиланням на голову правління всеукраїнського альянсу бійців і волонтерів АТО Олексія Колішинського.

Після того, як про затримання 43-річного Карбаня стало відомо громадськості, правоохоронці були змушені за певних юридичних обставин зняти конвой, а "кіборга" доставили в іншу лікарню для обстеження. До цього Карбань лікувався в Південній Кореї і звідти повертався додому. Про те, що він перебуває у розшуку, Станіслав дізнався під час проходження паспортного контролю в Борисполі.

У відношенні полтавця Станіслава Карбаня було відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає 10-15 років в'язниці з конфіскацією майна.

Голова полтавського осередку "Правий сектор" Марко Чаус заявив, що затримання Станіслава Карбаня - прояв репресій проти героїв війни з боку влади.

Жовтневий районний суд Маріуполя розглядає Карбаня як підозрюваного у справі про незаконне привласнення майна і розбій.

У Полтаві було два обшуки, шукали зброю, але не знайшли. Все одно почали погрожувати, що вони його посадять. Його зливають, просто зливають

– розповів волонтер Ричард Горда.

Волонтери та військові побратими "Барса" стверджують, що Станіслав ніяких машин ні в кого не забирав.

Ми його назвали таким собі стандартним "набором патріота" – це розбій, викрадення людини, викрадення машини. Якщо цього не вистачає, то зброя з’являється, якщо взагалі не вистачає, то хуліганство. Оце п’ять статтей, які зазвичай нашим хлопцям і пришивають

– наводить слова адвоката Влада Добоша видання zik.ua.

Наразі медики визначають стан здоров’я Карбаня та можливість його транспортування до Маріуполя. Адвокати тим часом намагаються перенести слухання у справі до Києва.

 

АТО, війна, Карбань, Правий сектор

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.