ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:33 20.03


На день народження Мазепи пам'ятник гетьману так і не встановили

Сьогодні виповнилося 377 років із дня народження Івана Мазепи - українського військового, політичного і державного діяча, гетьмана Війська Запорізького, пам'ятник якому у Полтаві й досі не встановили.

Пам'ятник до дня народження Мазепи свого часу обіцяли встановити у Полтаві і представники влади, і активісти політичних і громадських організацій. Проте поки що на Соборному майдані обласного центру пам'ятника гетьману немає. І сьогодні вже ніхто не наважується назвати точну дату його встановлення.

На відзначення чергового дня нарождення видатного українця сьогодні прийшли як представники різних політичних сил, так і пересічні полтавці. Натомість представників влади на заході помічено не було. Біля Свято-Успенського собору, де планують встановити пам'ятник Іванові Мазепі, сьогодні відслужили панахиду.

Нагадаємо, що бронзового майже тритонного Мазепу виготовили київські скульптори. Висота самого пам’ятника сягає більше трьох метрів, а разом із постаментом – чотири з половиною. 14 жовтня 2015 року, на свято Покрови, його привезли до Полтави і показали містянам. А потім - швидко прибрали.

Іван Мазепа, історія,

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.