ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:02 02.04


"АвтоКрАЗ" у 2016 році планує випуск 1375 автомобілів

ПАТ “АвтоКрАЗ”, єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів, у 2016 році планує випустити 1375 одиниць автомобільної техніки (у 2015 році - 1401 автомобіль).

Згідно з повідомленням прес-служби компанії, такий виробничий план був озвучений у звітній доповіді генерального директора ПАТ Романа Черняка на зборах акціонерів 30 березня. Планується продовження робіт по розширенню кількості броньованих машин, освоєння серійного виробництва перспективних представників сімейства безкапотних автомобілів.

Керівник підприємства також повідомив, що 2015 році “АвтоКрАЗ” збільшив чистий дохід від реалізації продукції на 10 відсотків у порівнянні з 2014 роком – до 1 млрд 932 млн грн. Споживачам була відвантажена автомобільна техніка на суму 1 млрд 826 млн грн, а також 26 причепів і напівпричепів до вантажних автомобілів на 16 млн грн, запасні частини більш ніж на 63 млн грн., Іншої продукції і послуг – на 27 млн грн.

У документах із посиланням на фінансового директора “АвтоКрАЗу” Андрія Орла відзначається, що від основної діяльності за звітний період підприємство отримало прибуток, завдяки вжитим заходам щодо нарощування обсягів виробництва і проведену роботу по економії ресурсів, проте постійне зростання валютних курсів і фінансові зобов’язання ПАТ “АвтоКрАЗ” негативно вплинули на результат його господарської діяльності.

У той же час значна сума за відсотками, нарахованими на заборгованість по кредитах, і збиток від курсової різниці, отриманий у зв’язку зі стрімким зростанням курсу валют, значно перевищили прибуток, повчання від основної діяльності, тому за результатами господарської діяльності у 2015 році “АвтоКрАЗ” має збиток. У зв’язку з наявністю збитку за підсумками року, збори акціонерів вирішили не формувати резервний фонд, фонд виплати дивідендів і фонд розвитку виробництва через відсутність джерела.

Акціонери компанії затвердили нормативи розподілу прибутку ПАТ “АвтоКрАЗ” на 2016 рік: 5 відсотків – резервний фонд, решта 95 – фонд розвитку виробництва. ПАТ “АвтоКрАЗ” завершив 2015 рік із чистим збитком у розмірі 371,59 млн грн, що в 2,4 рази більше аналогічного показника 2014 року.

КрАЗ

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.