ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

19:59 06.04


Ліки для хворих на туберкульоз доставлятимуть вчасно. На електровелосипедах

Соціальні працівники тепер доставлятимуть ліки для хворих на мультирезистентну форму туберкульозу на електровелосипедах.

Напрямок "Медико-соціальний супровід хворих на мультизернисту форму туберкульозу (МРТБ)" почали впроваджувати на Полтавщині фахівці БО "Світло надії" спільно з обласним протитуберкульозним диспансером -  завдяки фінансовій підтримці міжнародних організацій PATH, USAID в рамках проекту "Challenge TB". 

Цей компонент впроваджується у 8-ми містах області: Полтаві, Кременчуці, Миргороді, Пирятині, Лубнах, Гадячі, Комсомольську та Кобеляках.

Володимир Печериця, головний лікар Полтавського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру пояснює:

Лікування МРТБ - не швидкий процес, він триває до 20 місяців. Тому важлива злагоджена робота мультидисциплінарної команди, яка, зокрема, контролюватиме систематичний прийом ліків пацієнтами 

Чотири електровелосипеди отримали соціальні працівники Полтави, Миргорода та Кременчука, які здійснюють соцсупровід хворих на МРТБ, оскільки саме у цих районах найбільша кількість хворих, які знаходяться на амбулаторній фазі лікування.

Тепер, щоб доставити медикаменти, вони витрачатимуть набагато менше часу.

Електровелосипеди дуже зручні, особливо в теплу пору року. До того ж економічні та легкі в управлінні. Вони покращать роботу протитуберкульозної служби

- зазначив директор Департаменту охорони здоров'я Полтавської ОДА Віктор Лисак.


Ідея використовувати електровелосипеди запозичена з європейських міст. Благодійники сподіваються - незабаром таких засобів пересування стане набагато більше.

Електровелосипеди - той інструмент, який дозволить оперативно допомагати клієнтам. Таку ідею ми запозичили у Європи і ось нам вдалося реалізувати її в Полтавській області. Незабаром електровелосипедів з’явиться ще більше. Наша основна мета – посилити роботу  фтизіатричної служби та сприяти зниженню кількості відривів від лікування МРТБ

- розповів виконавчий директор БО «Світло надії» Максим Демченко.Серед планового охоплення у 80 хворих на МРТБ, в рамках проекту "Challenge TB", на соціальному супроводі вже перебуває більше сорока людей.

здоров'я, туберкульоз, допомога, велосипед

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.