ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:04 15.04


Артем Лоїк презентував першу збірку своїх віршів

Артем Лоїк, популярний репер із Полтави, учасник шоу "Україна має талант", нещодавно видав першу збірку своєї лірики.

Автор представляв книгу в рідній школі та в університеті, а потім зібрав своїх друзів, - про це розповіли журналісти телеканалу "Лтава".

Я більше репер, ніж поет

 – одразу зізнався Лоїк, задаючи тон усьому вечору.

Артем любить стверджувати, що реп – то "кам’яний вік поезії". Він не брався "качати" маленьке кафе, де проходила презентація збірки, однак практично кожен вірш ніс у собі забагато емоцій, щоб вмістити їх у монотонну форму.

Поширюють книгу, ціна на яку "кусається", й інтернетом. Однак замовлень достатньо, адже ім’я Лоїк – то вже бренд, людям цікаво поглянути на репера в незвичному амплуа. Є замовлення не тільки з України, а й, скажімо, Росії чи навіть Канади. Оформлювати книгу Артему допомагали друзі, хоч ідея -  авторська.

Ті, хто давно слідкують за творчістю Лоїка як репера, знають його стиль - із натиском і провокацією. У віршах теж цього багато, різниця лише у формі й тональності. Всі вірші доволі різні, написані в різні роки. Артем жартує: на щастя, шкільні проби вирішив не вміщувати, хоча в цілому збірка може бути цікавою і тим, хто тільки починає писати.

У книзі гарно простежується еволюція смаків і відповідно стилів написання: від Асадова, Євтушенка, Рождественського, Єсеніна і до Бродського і Цвєтаєвої, яку Лоїк вважає "вищим пілотажем" у поезії. На презентації зібралися в основному близькі реперу люди. Тому атмосфера була камерною, такою, що розташовує до діалогу й оповідок життєвих історій, а не тільки слухання.

Лоїк, культура, мистецтво, поезія

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.