ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

19:38 07.05


Завдяки Мазепі полтавці побачили не лише Президента. ФОТО

Звісно, головними фігурами відкриття пам’ятника Мазепі у Полтаві стали Петро Порошенко і Патріарх Філарет. Однак цю визначну подію в житті нашого міста і всієї України не обійшли своєю увагою і багато інших відомих в країні людей.

Фото автора Фото автора Фото автора Фото автора Фото автора Фото автора Фото автора Фото автора Фото автора Фото автора Фото автора Фото автора Фото автора Фото автора Фото автора Фото автора

Так, напередодні ходили чутки, що разом із Петром Порошенком участь в урочистостях візьме і колишній президент Віктор Ющенко. Віктора Андрійовича на урочистостях ми не побачили, зате серед  колишніх чиновників ОДА часів його президентства полтавці впізнали брата екс-президента і колишнього нардепа Петра Ющенка.

Тепло зустрічали полтавці і колишнього голову облдержадміністрації Валерія Асадчева, який свого часу доклав немало зусиль для того, аби пам’ятник гетьману з’явився у нашому місті.

Серед почесних гостей церемонії був і  народний депутат  Верховної Ради п’яти скликань, голова Всеукраїнського товариства "Просвіта", відомий поет Павло Мовчан. 

В якості скромного фотографа можна було впізнати відомого українського кінорежисера  Михайла Ільєнка – автора художньої стрічки "Той, що пройшов крізь вогонь", головним героєм якої став наш земляк, Герой Радянського Союзу Івана Даценка.

А де ще можна було прямо посеред вулиці поспілкуватися з головою Всеукраїнського об’єднання "Свобода"  Олегом Тягнибоком?

Кумедний випадок трапився і з козаками, які били в тулумбаси. Один із них потім підійшов до якогось чоловіка і сказав, що "він дуже схожий на політолога, який часто виступає по 5 каналу":

- Ну, прямо як дві каплі води! – дивувався козак. –Я як побачив, так зразу подумав, що це він і є… От, тільки прізвище його забув…

- Андрій Окара, - підказав хтось із колег-журналістів.

- Ага, Окара…

- Так це ж він і є!

Ось і такі цікаві зустрічі подарував сьогодні полтавцям Іван Степанович Мазепа!

Віталій СКОБЕЛЬСЬКИЙ

культура, пам'ятник, Мазепа, Окара, Тягнибок, Асадчев

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.