ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

02:24 14.05


Головко пообіцяв родинам загиблих в АТО безкоштовні комунальні послуги

Матері полтавців, які загинули під час бойових дій, звернулися до влади з проханням відмінити сплату за комунальні послуги. Вони озвучили це 13 травня під час урочистого прийому в ОДА на їхню честь.

Прийом відбувся за участі голови Полтавської ОДА Валерія Головка, його першого заступника Андрія Пісоцького, представників депутатського корпусу обласної ради та керівників департаментів і управлінь.

Валерій Головко прохання жінок підтримав і зауважив, що облдержадміністрація попрацює разом із обласною радою над цією пропозицією, аби на сесії у червні прийняти відповідне рішення. Також він висловив переконання, що таке ж рішення прийме і влада на місцях — у районах та містах.

Наша місія, як синів України, пам’ятати про героїзм полеглих захисників та дбати про їхніх матерів. Звичайно, допомога передбачена від депутатського корпусу обласної ради. Також в області діє Програма на підтримку учасників АТО та родин загиблих захисників. З нагоди цих урочистостей Благодійний фонд, який я створив кілька років тому, виділив певну суму матерям тих учасників АТО, які перебувають у полоні чи зникли безвісти
— зазначив Валерій Головко.

Нагадаємо, що уперше матерів загиблих в Афганістані та на території АТО, які проживають у місті Полтава, зібрали разом у січні 2016 року на реквієм. Тоді ж вирішили створити громадську організацію "Родини загиблих учасників бойових дій Полтавщини".
Власне, урочистості із вшануванням матусь, які втратили своїх синів у кількох війнах — в Афганістані, у сучасній на сході України — на Полтавщині організували вперше. На сьогодні в області мешкають 145 родин загиблих в АТО, 62 родини загиблих в Афганістані та 9 родин зниклих безвісті та полонених. Загалом 184 мами втратили своїх синів у ході бойових дій.


Щодня списки змінюються, оновлюються. Ми тісно співпрацюємо із районними військовими комісаріатами. З кожним учасником АТО чи його родиною зв’язуємося. Не забуваємо ні про представників ЗСУ, ні про нацгвардійців, ні про добровольців

— прокоментував роботу керівник Центру допомоги учасникам АТО у Полтавській області Валерій Довженко.
Мами брали слово, щоб подякувати за підтримку, щоб озвучити проблеми та попросити про допомогу. У кожної родини свої невирішені питання — це і комунальні платежі, й оздоровлення, заміна лічильників гарячої та холодної води, забезпечення житлом онуків, які після загибелі єдиного сина залишилися сиротами, встановлення пенсії через втрату годувальника. І просто елементарне відновлення справедливості.
А ще згадували своїх синочків, які часто йшли добровольцями захищати свій дім, маму і власних маленьких діток. Як у випадку з Поліною Лебеденко з Лохвицького району, чий син Іван рік тому підірвався на фугасі на Донбасі:

Доля відміряла йому зовсім коротке життя — 38 років. Він був водієм, у Пісках на Донеччині підірвався на фугасі. Просила не йти, але він не послухав. Він знав усе, вмів усе. Горджуся ним…

Пропозиції полтавських матусь, які потребують державного втручання, голова Полтавської ОДА наступного вівторка повезе до Києва, та озвучить їх на зустрічі з Президентом Порошенком. Решту ж до снаги вирішити на місцях - задля цього вже у понеділок очільник області зустрінеться з кількома родинами загиблих учасників АТО, повідомляє прес-служба Полтавської ОДА.

війна, ОДА, допомога, Головко

За темою:

  • Как получить стоматологическую помощь: куда лучше обращаться с возникшими зубными проблемами
  • Керівник Пенсійного фонду Полтавщини декларує власність у Криму
  • Під час пожежі у полтавській багатоповерхівці загинула людина
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.