ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:57 15.05


На Полтавщині агресивний бобер ледве не загриз рибалку

За останні роки кількість бобрів у плавнях збільшилася в рази. І не лише в плавнях - на Пслі, у заплавах малих річок їх стало дуже багато. Кременчужанин Андрій днями ледь не загинув після несподіваної зустрічі.

Агресивно налаштована тварина напала на рибалку і добряче пошматувала йому ногу, повідомляє Кременчуг.Today. Чоловік із ночівлею поїхав на риболовлю на острів Шоломай біля Кременчука. Під ранок почув якийсь шум, виліз із намету і був блискавично атакований твариною.

Чоловік намагався відбиватися від бобра, але той продовжував нападати ще з більшою інтенсивністю. Коли рибалка впав на землю, бобер за ним уважно спостерігав, але тільки-но чоловік намагався піднятися, тварина зубами вгризалася в ногу. Чоловіка врятувало лише те, що ніч була холодна, і спати він ліг не роздягаючись, навіть високі берці не став знімати. Вони й врятували ногу - на ній залишилися лише глибокі сліди від укусів, проте самі черевики стали схожими на ганчір’я.

Через певний час чоловік дотягнувся рукою до великого дрючка, що лежав біля намету, і почав ним бити бобра. Після цього тварина відскочила у бік, але не тікала, спостерігала здаля. Тоді рибалка підповз до залишків вогнища, яке розкладав увечері, роздмухав його і почав кидати у бобра жевріючі головешки. Снопи іскор, нарешті, змусили звіра втекти. Після цього Андрій перев‘язав ногу, аби зупинити кров, та подзвонив додому.

Через кілька годин товариш Андрія на своєму човні розшукав рибалку-невдаху на острові. Допоміг йому зібратися і відвіз до лікаря-сусіда. Медик обробив рани, сказав, які вакцини від лептоспірозу та сказу потрібно придбати.

За останні роки кількість бобрів у плавнях збільшилася в рази. І не лише в плавнях - на Пслі, у заплавах малих річок бобрів стало дуже багато. Екологи намагаються заспокоїти людей, мовляв, бобри селяться лише там, де чиста вода. Але з іншого боку визнають - зазвичай бобри не йдуть до людських поселень, бо люблять тишу. Змусити наближатися до житла їх може лише пошук їжі та нових територій. Люди, що мають дачу на березі Псла, скаржаться, що увечері бобри приходять до їхніх хат...

пригода, бобри

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.