ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:03 17.06


Проводити тендер на гідророзриви пласту заборонили в київському суді

Господарській суд Києва зобов'язав ПАТ "Укргазвидобування" припинити будь-які дії з продовження відкритого тендеру на закупівлю послуг з проведення 100 операцій гідророзриву пласта зі зменшенням ціни.

Своє рішення суд ухвалив на підставі позову полтавської УПСК "Діамент", яка мотивує його тим, що "Укргавидобування" (УГВ) порушила закон про державні закупівлі, йдеться у повідомленні компанії.

Суд в ухвалі зазначив, що заборона на проведення необхідних тендерних процедур "не перешкоджає господарській діяльності ПАТ "Укргазвидобування", а також не порушує права інших осіб, а лише запроваджує тимчасові обмеження".

Призупинка проведення тендеру - це його фактичне скасування, тому що порушення строків наші опоненти можуть потім використати для оскарження його результатів. Ми вже зіштовхнулися з подібним в ситуації з тендером на колтюбінги, коли суд забороняв нам ввозити сучасне обладнання з Білорусі після відкритої й конкурентної закупівлі

- зазначив голова УГВ Олег Прохоренко.

За його словами, кожен день затримки українського видобутку вуглеводнів - це мільйони недоотриманих кубометрів газу.

Менше газу добуваємо - більше імпортуємо. У нас сильна юридична позиція та кваліфіковані юристи, ми, звичайно ж, подаємо апеляцію. Але ми втрачаємо безцінний час, який зараз, разом з українськими судами, працює проти енергонезалежної України

- зазначив він у коментарі "Економічній правді".

газ, гідророзрив, заборона, Укргазвидобування

За темою:

  • Витік газу стався на Полтавщині
  • На Полтавщині розпочали пошуки нових покладів нафти і газу
  • У трьох мікрорайонах Полтави з 26 лютого не буде газу
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.