ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

19:18 26.06


Головко попросив міністра культури врятувати Кадетський корпус

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко скористався нагодою, щоб поспілкуватися тет-а-тет із міністром культури України Нищуком про проблему порятунку полтавського Кадетського корпусу.

25 червня в Опішні відкрився V Національний фестиваль гончарства. Прес-служба ОДА повідомляє, що з нагоди цієї події на Полтавщину завітав міністр культури Євген Нищук. Саме тут Валерій Головко та Нищук поговорили про жахливий стан будівлі Полтавського кадетського корпусу, яка руйнується і цього року пережила вже дві пожежі. Очільник області показав гостю декілька "свіжих" світлин багатостраждальної будівлі. Розмова стосувалася можливості консервації Кадетського корпусу (аби вберегти від подальших руйнувань) - із подальшою реконструкцією.

Проблема в тому, що розпочати спочатку консервацію, а потім і реконструкцію ми можемо лише після дозволу Мінкульту, адже будівля має статус пам'ятки архітектури. До цього часу такого дозволу ми не мали. Міністр запевнив у своїй підтримці. Найближчим часом зберемося у форматі міністерства, запросимо інвесторів разом із архітекторами, аби з'ясувати, якою вони бачать подальшу долю будівлі і що пропонують зробити у плані реконструкції
 - сказав Валерій Головко за підсумками зустрічі з міністром.

Якщо надійний інвестор збереже історичну частину і наповнить його громадським життям, можливо, є сенс піти на компроміс. Бо знаєте, як у нас буває: тримають щось довгі роки, доки там щось не впаде-не згорить, знімають із реєстру і тоді там швидко виростає 20 поверхів. Тому, якщо буде підписано контракт, що це буде відреставровано в тому історичному вигляді, який є, ми досягнемо компромісу. Натомість буде враховано інтерес інвестора
 - резюмував Євген Нищук.

Що ж стосується міської влади, то за словами голови полтавської ОДА, за умови, якщо юридичне питання буде зрушено нарешті з мертвої точки, міська влада Полтави дасть згоду на передачу будівлі в підпорядкування області. Зрозуміло, що йдеться про збереження історичного вигляду будівлі та архітектурного стилю.

історія, архітектура, влада, ОДА, гроші, мінкульт

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.