ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:21 26.06


У Полтаві пройшла "Відкрита ніч" для кіноманів

У ніч із 25 на 26 червня на Соборному майдані відбувся полтавський етап кінопоказу ігрових, документальних та мультиплікаційних короткометражних фільмів молодих українських режисерів.

Захід організувалообласне товариство "Просвіта" у рамках всеукраїнського кінофестивалю "Відкрита ніч. Дубль 19". Потішитися короткометражним кіно прийшло близько двохсот молодих полтавців. У конкурсній програмі фестивалю були тридцять стрічок. Кожен глядач через смс-повідомлення мав змогу визначитися зі своїм особистим уподобанням.

Фільми "Відкритої ночі" показували, окрім Києва і Полтави, ще у 50 містах України та світу. Журі фестивалю та найактивніші глядачі з 50 міст, які не полінувалися надіслати свою пропозицію, визначили одним із переможців стрічку "Волонтери війни". Цей документальний фільм розповідає про нове покоління вітчизняних волонтерів.

Фестиваль цьогоріч розширює власну географію. Покази одночасно відбулися у 46 містах України, серед яких 13 - у зоні АТО.

Вперше у Полтаві показ фільмів у рамках цього всеукраїнського фестивалю було організовано обласним товариством "Просвіта" з ініціативи Миколи Кульчинського у 2009 році.

культура, мистецтво, кіно

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.