ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:12 09.07


"АвтоКрАЗ" у другому кварталі наростив випуск вантажівок майже вдвічі

ПАТ “АвтоКрАЗ” (Кременчук), єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів, у другому кварталі 2016 року випустив 265 автомобілів, що майже вдвічі перевищило показник першого кварталу (140).

Водночас, за підсумками січня-червня випуск вантажівок скоротився на 30 відсотків порівняно з тим же періодом 2015 року – до 405 одиниць.

Тривале глибоке падіння ринку вантажівок в Україні, що практично зупинило національне автовиробництво, негативно впливає і на діяльність “АвтоКрАЗу”, якому хоч і складно протистояти зовнішнім кризовим процесам, але результати роботи говорять про поступове вирівнювання становища і відчутне скорочення темпів зниження виробництва. Двократного збільшення обсягів виробництва в другому кварталі виявилося недостатньо, щоб вийти на результат першого півріччя 2015 року, але падіння випуску авто на 47 відсотків у першому кварталі і 15 відсотків – у другому (щодо тих же періодів 2015 року) говорять про позитивну динаміку темпів зростання виробництва
– наголошується в прес-релізі компанії.
При цьому компанія планує в другому півріччі наростити виробничий темп, щоб зрівняти і, якщо вдасться, перевищити торішні показники, виконавши бізнес-план року.
Усього в січні-червні “АвтоКрАЗ” виробив товарної продукції на суму близько 618 млн грн, в тому числі запасних частин – на 18 млн грн, продукції ливарного виробництва – на 12 млн грн.
У загальній кількості вироблених за цей період автомобілів шасі складають 64 відсотки, бортові – 27 відсотків, тягачі – 7 відсотків, самоскиди – 2 відсотки.

Частка експорту склала 67 відсотків в загальному обсязі виробництва автомобілів.
Крім автомобілів, з початку року автозавод виготовив 15 одиниць причіпної техніки: дев’ять причепів і шість напівпричепів (зростання до першого півріччя 2015 року в 1,5 рази). За той же період виріс на 6,6 відсотків і випуск запчастин.
У червні КрАЗ здав на склад готової продукції 75 автомобілів, три причепи і один напівпричіп. Більшість автомобілів – експортні замовлення.

бізнес, виробництво, КрАЗ, авто

За темою:

  • У Полтаві проведуть Великодній ярмарок
  • Сергей Токарев объявил об инвестициях Roosh Ventures в стартап, технологиями которого пользуются Tesla и Cisco
  • Путеводитель по регистрации компании в США и открытию бизнеса в Болгарии
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.