ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

06:15 11.07


У Полтаві навчали молодь боротися проти популізму

Центр політичних студій та аналітики "Ейдос" провів семінар "Економічні аспекти політичних рішень", який зібрав у Полтаві молодь із різних куточків України.

Експерти з різних куточків України поставили собі за мету - боротися проти популізму.

З доповідями виступили експерти ГО "Центр політичних студій та аналітики "Ейдос" Віктор Таран, Ольга Будник, Володимир Тарнай та Сергій Корнелюк; заступник виконавчого директора ГО "Інститут аналітики і адвокації" Юрій Ромашко; директор економіко-політичних досліджень Київської школи економіки Наталія Шаповал; кандидат наук, викладач кафедри корпоративних фінансів та контролінгу КНЕУ ім. Вадима Гетьмана Анна Корнилюк; заступник міського голови м.
Кузнєцовськ (Вараш) Володимир Грушевський. Також на семінар приїхав представник Фонду Фрідріха Науманна Максим Колєсников.

- Тут зібралася ширша, ніж суто полтавська аудиторія – ми завжди працюємо в категоріях всеукраїнського масштабу, – каже Ольга Будник. Тема семінару "Економічні аспекти прийняття політичних рішень" пов’язана зі спекуляціями, до яких часто вдаються політики. І, враховуючи низький рівень фінансової грамотності людей, з’являється основа для процвітання популізму. Це дуже шкодить економічному розвитку та загальній атмосфері у суспільстві, і не дає можливості зробити прорив. "Ми хочемо, щоб люди критично переосмислювати процеси, які відбуваються – це раз, два – маємо зацікавити їх економікою, щоб у них було бажання далі ґрунтовніше вивчати ті чи інші процеси" - каже вона.

Географія учасників семінару і справді широка – Київ, Харків, Івано-Франківськ, Запоріжжя, Родінське (Донецька область), інші міста. Усі вони мають різний життєвий досвід і вподобання, але об’єднує їх бажання розбиратися в актуальних економічних процесах, щоб висувати оптимальні рішення проблем.

Представник Фонду Фрідріха Науманна Максим Колєсников прагне допомогти їм в цьому, зокрема, навчитись відрізняти спекуляції.
Перш за все, варто зрозуміти, що популізм, особливо в економіці, при вирішенні складних питань, є шкідливим. І не можна просто вірити всьому, що тобі говорять, не пояснюючи, як це буде досягнуто. Мені здається, що аудиторія, яка зібралась, має навчитись у цьому розбиратися. По-друге, ці люди, особливо ті з них, хто не є економістами, мають отримати певну базу економічних знань. І, по-третє, учасники семінару мають вийти натхненні. Ця молодь має стати суперактивною – втручатися в усі справи своєї громади, вулиці, будинку, тощо. Робити щось, що вони можуть зробити для своєї країни тут і зараз
– закликав представник німецького фонду в Україні.

Нам вдалося поговорити з окремими учасниками семінару. Одна з них, представниця ГО "Полтавська платформа" Альона Гончаренко, переконана, що дієвим вирішенням проблеми популізму у політиці має стати аргументація політичних заяв із економічних позицій.

Організатори анонсують, що наступний семінар відбудеться вже цієї осені.

політика, економіка, популізм, семінар, навчання

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.