ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:36 11.07


Суд залишив викритого у хабарі співробітника податкової на свободі після щиросердного зізнання

Про це стало відомо з вироку Жовтневого райсуду Полтави від 21 червня 2016 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень.

На хабарі попався начальник відділу ліцензування та контролю за обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної фіскальної служби України в Полтавській області. Як видно з матеріалів досудового розслідування, в квітні 2016 року до відділу надійшла інформація про факт продажу пляшки пива "Оболонь" неповнолітньому в полтавському кафе "Іліос".

Зустрівшись із господинею кафе, чиновник повідомив, що їй загрожує штраф в 6.8 тис. гривень за продаж алкоголю неповнолітньому і 17 тис. гривень за торгівлю без ліцензії. Він так само запропонував їй зам'яти справу - за хабар у 7 тис. гривень. Звернувшись до правоохоронних органів, господиня кафе погодилася на ці умови.

Після цього чиновник зв'язався з начальником управління контролю обігу та оподаткування підакцизних товарів ГФС України в Полтавській області та попросив його не привертати порушницю до фінансової відповідальності. Той відмовився і склав документ про фінансові санкції на суму в 6.8 тис. гривень.

Тоді чиновник, не маючи на те підстав, вилучив у підлеглого адміністративні матеріали з цієї нагоди і зажадав у господині кафе 1 тис. гривень, пояснивши, що тій доведеться заплатити державі 6.8 тис., але від штрафу в 17 тис. він її позбавить. Після отримання хабара, чиновника затримала міліція.

Сторона звинувачення інкримінувала йому ч.2 ст.369-2 КК України. Чиновник визнав свою провину і заявив про щиросердне каяття. В результаті суд вирішив, що виправлення злочинця можливо без ізоляції від суспільства, і засудив його до штрафу в 13.6 тис. гривень.

суд, вирок, ДФС, хабар

За темою:

  • Мамай просить суд поновитися на посаді міського голови
  • На Полтавщині продовжили заборону руху всіх суден
  • За незаконний продаж підакцизних товарів чоловіку загрожує штраф
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.