ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:19 24.07


Як вас тепер називати? Полтавці здавна змінюють прізвища на нові

Сашко, Андрій, Гордій та Назар - серед найпопулярніших імен полтавських хлопчиків за підсумками першого півріччя. Серед дівчат попереду Насті, Каті, Софії та Марії. А ще полтавці охоче змінюють власні прізвища.

Є серед маленьких полтавців і екзотичні для нашого вуха Армандо, Аслан та Річард. Про це в коментарі кореспонденту "УНН-Центр" розповіла головний спеціаліст відділу РАЦС управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Лілія Кошель:

На Полтавщині протягом першого півріччя найпопулярнішими чоловічими іменами, якими називали своїх дітей жителі області, стали — Андрій, Артем, Богдан, Владислав, Гордій, Денис, Дмитро, Ельдар, Єгор, Іван, Кирило, Костянтин, Максим, Матвій, Михайло, Назар, Олександр, Платон, Роман та Ярослав

Рідковживаними чоловічими іменами цього року у Полтаві стали: Архип, Всеволод, Давид, Єлисей, Захар, Ігнат, Климентій, Лука, Марат, Маркіян, Мирон, Никон, Орест, Остап, Радислав, Радіон, Семен, Серафим, Теодор, Тимур, Юлій та Ян.

Серед дівчаток у Полтавській області протягом першого півріччя найпопулярнішими іменами були: Анастасія, Катерина, Марія та Софія. Окрім цього, популярністю цього року користуються такі імена: Ангеліна, Анна, Аріна, Варвара, Вероніка, Дар’я, Єва, Єлизавета, Злата, Кароліна, Кіра, Олександра, Поліна та Соломія
— повідомила пані Кошель.

Рідковживаними дівочими іменами цього року стали: Аделіка, Алевтина, Аліса, Альбіна, Василина, Діана, Домініка, Евеліна, Елеонора, Емілія, Златослава, Іларія, Каміла, Олеся, Сабіна, Стефанія, Уляна, Фаїна та Ярина.
Цього року на Полтавщині одна з дівчат отримала подвійне ім’я — Кароліна-Маріам.

Здавна люди змінювали собі не лише імена, а й прізвища. Цікавість викликають і "свіжі" приклади зміни прізвищ на Полтавщині - протягом цього року. Про них повідомила журналістам "УНН-Центр" керівник Головного управління юстиції в Полтавській області Ірина Пашко:
Серед найцікавіших змін прізвищ можна виділити такі: Хазанова - на Морріс, Шудря -  на Архангел, Дмитрик - на Коллінз, Машинський - на Брін, Костів - на Бен Хедер, Сторчак - на Ельшехі, Лох - на Костенко, Попа - на Сулім, Череп - на Мілованов...

імена, прізвища, РАЦС

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.