ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:51 25.07


Напередодні матчу Ліги Європи суперник "Ворскли" змінив тренера

Офіційний сайт хорватського "Локомотива" - суперника ворсклян у Лізі Європи - повідомив, що головним тренером команди став легендарний воротар, 55-річний Томіслав Івкович, який раніше вже працював із "Локо".

Варто зазначити, що Івкович працював головним у "Локо" з 2011 року по травень 2015-го, і саме з його ім'ям пов'язані найбільші успіхи команди. Його повернення у рідний клуб - значне підсилення "Локо" перед грою Ліги Європи з ворсклянами. Він чудово знає футболістів, із якими буде працювати.
Я радий повернутися додому. У нас є багато роботи, щоб зробити команду краще, але у нас є якість футболістів - і це головне

- зазначив Івкович у бліц-інтерв'ю.

Івкович свого часу пограв і за загребське "Динамо", і за "Црвену Звезду", а найкращі роки кар'єри провів у "Спортингу" з Ліссабона. Він зіграв 38 поєдинків у складі збірної Югославії. Багатьом уболівальникам Івкович запам'ятався після того, як на чемпіонаті світу 1990 року в Італії, у важкому чвертьфіналі проти аргентинців узяв пенальті від легендарного Дієго Марадони...

У другому турі чемпіонату Хорватії суперник "Ворскли" у Лізі Європи -  "Локомотив" (Загреб) - учора продовжив свою безвиграшну серію. На своєму полі "залізничники" зіграли внічию із РНК "Спліт" - 0:0. У першому турі, як відомо, "Локомотив" програв у дербі землякам із "Динамо" (Загреб) - 1:3. Після двох стартових турів суперники "Ворскли" у турнірній таблиці чемпіонату Хорватії (12 команд) посідають 6 місце.

28 липня у Загребі "Ворскла" гратиме з "Локо" у першому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи.
Загребський "Локомотив" - не просто четверта команда країни за підсумками минулого чемпіонату Хорватії. Він вважається неофіційним фарм-клубом земляків із "Динамо" - беззмінних чемпіонів останніх років. Аналогію можна легко відшукати і у нас, в Україні.
"Локомотив" - дуже молода команда. Судіть самі: з 18-ти футболістів, задіяних в чотирьох єврокубкових матчах нинішнього сезону - проти "Санта-Коломи" з Андорри і фінського РоПС - 15 (!) підходять за віком для молодіжної збірної, повідомляє goldtalant.com.ua.
Власне кажучи, четверо і грають за хорватську молодіжку. Це правий захисник Карло Бартолец (1995 року народження), опорний півзахисник Лука Чапан (1995), диспетчер Іван Фіолич (1996) і форвард Мірко Марич (1995).
Останній виступає за "Локо" на правах оренди від загребського "Динамо", та й перші троє пройшли через динамівський клуб і, хоча формально належать залізничникам, у будь-який момент можуть бути покликані назад. Особливу увагу ворсклянам, звичайно, слід звернути на бомбардира команди Марича і капітана команди Фіолича, яким пророкують велике майбутнє.

Цікаво, що троє гравців "Локо" виступають за молодіжну збірну Албанії - захисник Херд Пренга (1994), правий крайній Ендрю Чекіджі (1996, оренда від "Динамо") та лівий крайній Ерос Грезда (1995). Решта - теж молоді. Відзначимо наймолодших (1998 року народження) - Ловро Майера та Луку Іванушеца, які вже мають досвід виступів як у чемпіонаті Хорватії, так і в Лізі Європи!
І, нарешті, як не сказати, що три сезони в "Локомотиві" - перед тим як відіграти два роки в "Динамо", провів Марко П'яца, проданий на днях до туринського "Ювентуса" за

***
А тим часом у сусідньому з хорватським - сербському чемпіонаті, який стартував минулих вихідних, головною сенсацією першого туру стала блискуча гра новачка еліти - клубу "Напредак", капітаном якої є легенда ворсклян Йован Маркоскі. Йокі з партнерами грали у гостях із грандом балканського футболу - "Црвеною Звездою", вели у рахуноку - 2:0, але не втримали перевагу. Нічия - 2:2, а Маркоскі відзначився результативною передачею.




спорт, футбол, ФК Ворскла, Ліга Європи

За темою:

  • "Ворскла" програла команді Руслана Ротаня. ВІДЕО
  • Кращі методи друку на футболках: як забезпечити якість та довговічність зображення
  • "Ворскла" вирвала перемогу в Одесі. ВІДЕО
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.