ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:13 25.08


На Полтавщині знову знайшли африканську чуму свиней

У Лубенському районі в одному з домогосподарств знайшли небезпечну хворобу, через яку може гинути худоба.

Більше про це розповіла начальник сектору зв'язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області Світлана Рибалко в коментарі vpoltave.info:

У селі Литвяки Лубенського району місцевий мешканець звернувся до Держпродспоживслужби (Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів – прим. автора) та повідомив про загибель однієї свині у власному у домогосподарстві. За результатами досліджень, які були проведені у Києві, у ДНК загиблої тварини був виявлений вірус африканської чуми свиней. Згодом був проведений обхід всіх домогосподарств, під час чого виявили 6 свиней, яких згодом знищили

- зазначила Рибалко.

Нагадаємо, у грудні минулого року у селі Дзержинське Кременчуцького району стався падіж поголів’я свиней, яку викликала подібна хвороба.

Згідно Вікіпедією, Африка́нська чума́ свине́й (лат. Pestis africana suum), африканська гарячка, східноафриканська чума, хвороба Монтгомері — висококонтагіозна вірусна хвороба свиней, яка проявляється гарячкою, синюшністю (ціанозом) шкіри та поширеними крововиливами (геморрагіями) внутрішніх органів. Недуга належить до списку A згідно з Міжнародною класифікацією заразних хвороб тварин. Для людини африканська чума свиней — безпечна.

хвороба, чума

За темою:

  • Торік у понад половині громад області фіксували хворобу Лайма
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.