ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:06 02.09


"Полтавакондитер": вдала інвестиція американців

Всі прибутки підприємства "Полтавакондитер" наразі йдуть за кордон. Звісно, крім податків та зарплати. Хто з іноземців інвестував гроші в кондитерську фабрику, та що з цього вийшло, читайте у матеріалі.

У далекому 1994 році харків’янин Валерій Дьома та колишній випускник Харківського інституту радіоелектроніки Михайло Блейзер стали засновниками компанії "SigmaBleyzer".

Родина Блейзерів ще 1978 року емігрувала до США - і з тих пір зробила серйозний бізнес. Їхня група "Сигма" займалася торгівлею, тепличним господарством, відкрила банк і страхову компанію. Перший інвестиційний фонд із розміром у 20 млн. доларів запрацював у 1996 році. Першим же інвестором фонду став банк "Goldman Sachs".



Першою купівлею в споживчому секторі для "SigmaBleyzer" стала компанія "Полтавакондитер". Серед інших відомих "придбань" - провайдер "Воля-Кабель", який на той момент обслуговував всього три будинки на Троєщині в Києві.
Наразі частка, якою володіє фонд у компанії "Полтавакондитер" складає вже 92,5 відсотка. Компанії, що зареєстровані на Кіпрі, за даними тих же кіпрських реєстрів, також належать сімейству Блейзерів.


З метою збiльшення торгiвельної мережi у 2004 році "Полтавакондитер" заснувала ТОВ "Торговий дім Домінік-Київ", а ще через чотири роки ТОВ "Торговий дім Домінік-Полтава".
Основним ринком збуту є Україна (прямі договори з мережами "Ашан" та АТБ). За даними сайту youcontrol.com.ua  продукція компанії експортується в Казахстан, Туреччину, Фінляндію та інші країни.
На "солодкому" ринку України продукція "Полтавакондитер" займає сьому сходинку, маючу свою нішу у 2,6%. Попереду - львівський "Світоч" із показником 2,7%.



На "Полтавакондитер" працюють 1200 людей. І в області це підприємство входить до п’ятірки найбільших платників податків. За рахунок зростання чистих прибутків у минулому році (до 45,04 млн грн) наразі планується розширення підприємства. Зокрема, мова йде про реконструкцію частини виробничих приміщень по вул. Маршала Бірюзова, 2 зі збільшенням площі та будівництвом додаткових споруд. Відповідний дозвіл вже отримано від міськради.

Навесні цього року "Полтавакондитер" "прославилася" у соціальних мережах, які критикували фабрику за продаж цукерок із логотипами Петра Першого і російських солдатів. Маркетологи відреагували швидко - і розробили новий дизайн цукерок: мальовничі полтавські пейзажі на тлі жовто-блакитних ромбів.

10 грудня цього року "Полтавакондитер" буде відзначати свій 25-й день народження. Це вже важлива дата для компанії такого ґатунку. Що чекатиме на неї у наступні роки - цілком і повністю залежить від іноземних господарів.

економіка, бізнес, гроші, Полтавакондитер, ТМ Домінік

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.