ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:47 11.09


На базі КрАЗу створили нову військово-окопну машину

Інженерні війська в очікуванні надходження вітчизняної новинки на озброєння ЗС України. Спецавтомобіль для військових створений ПАТ "АвтоКрАЗ" у тісній співдружності з Крюківським вагонобудівним заводом.

Траншейно-котлованна машина призначена для риття траншей і котлованів у ґрунтах різних категорій, а також для засипання виїмок і розчищення майданчиків при температурі навколишнього повітря від - 40 до + 40 градусів Цельсія при відносній вологості повітря до 98%.
Базою траншейно-котлованної машини послужило броньоване шасі всюдихода КрАЗ-5233НЕ колісної формули 4х4, яке має оригінальну конструкцію. Спеціальне шасі, згідно техзавдання, має броньовані кабіну, моторний відсік та паливний бак. Для забезпечення оптимального температурного режиму двигуна під час риття траншей на малих швидкостях руху застосований радіатор із підвищеною тепловіддачею. Для збільшення маневреності спецмашини її колісна база була вкорочена до 4000 мм (замість 5000 мм на серійних машинах цієї моделі). Конструкція рами змінена під установку складного землерийного устаткування і штовхаючого відвалу бульдозера, на роздавальної коробці встановлено відбір потужності для приводу спецнадбудови. Конфігурація рами забезпечує виробу особливу міцність і потужність. Крім базового шасі, на замовлення ПАТ КВБЗ, Кременчуцький автозавод виготовив ряд оригінальних деталей для навісного обладнання.

У даний час в зоні військового конфлікту на сході, за даними "Укроборонпрому", задіяні понад 1700 одиниць спеціальної техніки, більшість із якої має поважний вік. Військові експерти відзначають, що відновленій після тривалого зберігання техніці навряд чи вдасться кардинально поліпшити технічне забезпечення українських військ. Потрібна сучасна, ефективна нова техніка, якою здатний забезпечити вітчизняний виробник - ПАТ "АвтоКрАЗ".

техніка, авто, КрАЗ, АТО

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.