ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:28 16.09


"Скітенс" готується відсвяткувати 20-річний ювілей традиційним тенісним турніром

В теніс у Полтаві грають давно. Проте чималій кількості бажаючих займатися цим престижним видом спорту довгий час не вистачало головного - якісних кортів. Тепер цієї проблеми в Полтаві немає, адже є "Скітенс".

Якщо влітку у Полтаві можна було грати та тренуватися на кортах у Парку "Перемоги" і на Павленках, то взимку рятували лише маленькі шкільні та вузівські спортзали - без спеціальної розмітки. Інших місць для гри просто не було!

Ідея побудувати в Полтаві відкриті ґрунтові тенісні корти прийшла до керівників Полтавського домобудівельного комбінату Віктора Яковенка і Віктора Думанова. Для досягнення мети було створено спортклуб "Скітенс", який очолив майстер спорту з тенісу Василь Шишкін.

Будівництво кортів здійснював Полтавський ДБК по створеному проекту на занедбаній ділянці території за Будівельним інститутом. Спільні зусилля завершилися 18 вересня 1996 року урочистим відкриттям першого тенісного корту, на яке прибуло багато почесних гостей.

Роком пізніше тут побудували другий і третій грунтові корти. А в 1998 році до трьох уже існуючих кортів додався четвертий. У перші роки існування клубу тенісом тут постійно займалося чимало полтавців - як дітей, так і дорослих. Проводилися турніри різних категорій, особливо популярними стали дитячі турніри під егідою ФТУ (Федерації тенісу України), в яких брали участь хлопчики та дівчата з різних областей України.

Наймасштабніший турнір такого формату на "Скітенсі" провели в 2001 році, коли на змагання приїхали майже сто дітей різних вікових категорій. У подальшому цей турнір став традиційним і навіть увійшов до календаря ФТУ.

З 2006 року цей турнір на "Скітенсі" не проводиться, проте інтерес до тенісу не пропав - щороку кількість турнірів місцевого рівня тут не зменшувалася.

Довго виношувалася ідея будівництва критих тенісних кортів. Зима завжди була тим часом, коли знайти вільний зал або критий майданчик було практично неможливо. Втім, у силу різних обставин вона довго залишалася тільки на рівні ідеї.

Після виборів міського голови у 2012 році Полтавському ДБК нарешті було виділено місце під спорудження критого тенісного комплексу. І на початку 2013 року будівництво було розпочато. А 18 вересня, на 18-річчя клубу "Скітенс" відбулося урочисте відкриття спорткомплексу, на якому була присутня величезна кількість небайдужих до тенісу людей!

Нині тенісний клуб "Скітенс" відзначає своє 20-річчя. На даний момент в клубі займаються близько 200 дітей, кількість постійних клієнтів зростає, турніри і чемпіонати стали невід'ємною частиною тенісного життя клубу.

Наразі тенісний комплекс включає в себе чотири відкритих і два критих грунтових корти, роздягальні, душові, спорт-бар, тенісний магазин, літній майданчик. У недалекому майбутньому тут планують звести спортивний і тренажерний зали. А з 2017 року змагання під егідою ФТУ на "Скітенсі" повертаються до офіційного календаря.

Розповідати можна дуже багато, але найкращий спосіб дізнатися про "Скітенс" - це побувати тут. І привід чудовий є - з 22 по 25 вересня тут відбудеться 8-й традиційний парний тенісний турнір, присвячений клубному ювілею. Організатори, до речі, запрошують взяти участь у змаганнях усіх бажаючих.

Довідки за телефонами: 095-311-95-44 ,068-192-81-18, 050-907-42-52.

спорт, теніс, Скітенс, ювілей, дозвілля

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.