ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

07:15 20.09


Жеваго придбав фармацевтичний бізнес у Словенії

Українська фармацевтична корпорація "Артеріум" (один із спонсорів ФК "Ворскла"), яка належить бізнесмену-депутату Костянтину Жеваго, купила словенську фармкомпанію "Marifarm".

Українські фармацевтичні компанії намагаються закріпитися на європейському ринку. Для збільшення частки експортних продажів і виведення своєї продукції в країни ЄС, вітчизняні фармвиробники скуповують активи невеликих іноземних компаній. Слідом за одним із лідерів фармринку - компанією "Фармак", яка в лютому купила дистрибутора ліків у Польщі, корпорація "Артеріум" Костянтина Жеваго придбала словенську фармкомпанію "Marifarm". Крім створення додаткового експортного майданчика на європейському ринку, українські фармвиробники намагаються таким чином підвищити свою привабливість для іноземних інвесторів.
Українська фармацевтична копорації "Артеріум", що належить Жеваго, купила словенську фармкомпанію "Marifarm". Про це на початку серпня повідомив продавець "Marifarm" - словенський банк Novi KBM. За даними словенського видання VEČER, "Marifarm" перейшла у власність банку Novi KBM після того, як не змогла виплатити фінустанові борг у 19,5 млн євро. У словенському банку пояснюють необхідність угоди для "Marifarm" і "Артеріум" як "нові можливості на ринках, що розвиваються, обмін досвідом в області наукових досліджень, розробок і виробництва продукції". Сума угоди не розкривається, повідомляє rbc.ua.
Зараз виробничі потужності "Артеріум" розташовані на двох майданчиках - столичному заводі "Київмедпрепарат" та львівському "Галичфарм". Крім того, компанія має представництва в Росії, Білорусі, Казахстані, Узбекистані та Азербайджані. Портфель препаратів "Артеріум" включає 149 найменувань.

За даними корпорації, в 2015-му році чистий обсяг продажів "Артеріум" склав 2,34 млрд гривень.

Жеваго, Артеріум, бізнес, гроші, інвестиції, фармація

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.