ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

09:45 26.09


Новий прокурор Полтавщини: хто він?

Замість Сергія Попова, якого своїм наказом звільнив Генеральний прокурор Юрій Луценко, виконуючим обов’язки прокурора Полтавської області призначено Олександра Легеньковського. Хто він?

Якось тихо та непомітно у Прокуратурі Полтавської області змінився керівник. Не було прес-конференцій, не було гарних слів про оновлення прокуратури та "свіжу кров". Все просто – зайвий піар у даному випадку не був потрібен. Проте, ми вирішили прискіпливіше придивитись до цього посадовця.

Олександр Легеньковський у прокуратурі працює вже давно. У грудні цього року йому виповниться 61 рік. Із них 35 років він віддав цій службі.  22 роки працював у Сумській області, а на Полтавщину потрапив після 2000 року. Крок за кроком старший радник юстиції підіймався по кар'єрних сходах вище й вище. У прокуратурі Полтавської області очолював організаційно-контрольний відділ, відділ роботи з кадрами, прокуратури Карлівського, Київського та Ленінського районів обласного центру.

Згідно з декларацією за 2014 рік, Олександр Легеньковський та його дружина мали сукупний дохід 1,33 млн грн. Із них 256 тисяч грн – доходи самого Легеньковського, з яких зарплатня склала 146 тисяч грн, а ще 110 тисяч прокурор вказав у розділі "інші види доходів".  А ось доходи дружини більш "цікаві". Більше мільйона, а якщо точно, то 1,08 млн грн вона отримала від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності.
Згідно даних пошукової системи youcontrol Людмила Легеньковська має не один бізнес у рідному місті родини – Охтирці. Насамперед, мова йде про найбільшу мережу охтирських аптек КП "Лікувально-консультативний центр", оформлену на дружину (90%) та сина (10%) прокурора. Розвинути аптечний бізнес вдалося і за сприяння сина, який працював у 2013 році в Охтирській районній лікарні на посаді завідуючого наркології.

У березні 2011 року на підставі рішення виконавчого комітету Охтирської міськради двоповерхове приміщення площею 863 кв. м. на площі Жовтневій, 2 стало власністю "Лікувально-консультативного центру", в цій будівлі фірма і зареєстрована. У червні 2015 року 706 кв. м. приміщення за договором дарування відійшло Костянтину Легеньковському, а підвал площею 157 кв. м. – Людмилі Легеньковській.

У своїй декларації Легеньковський вказує неточну інформації щодо нерухомості, яка записана на його дружину. Про три нежитлові приміщення загальною площею у 208 кв.м., які записані на Людмилу Легеньковську (згідно даних майнового реєстру) він чомусь "забув".
Крім того, у декларації стоять прочерки у розділі про бізнес: прокурор вказав, що ні він, ані його дружина не мають внесків до статутного капіталу підприємств. Те, що це не так, підтверджують не тільки статутні документи КП "Лікувально-консультативний центр", але й КП "Туристична фірма "Адоніс". Остання також належить пані Людмилі.

Окрім цього на дружину оформлені дві земельні ділянки – 0,14 та 0,3 га, житловий будинок на 110 кв.м., садовий будинок на 50 кв.м. та гараж (в якому паркується "Hyundai Sonata" 2008 року виробництва).

Ось такий він - новий керівник обласної прокуратури. Якщо не вдаватися у подробиці...

прокуратура, досьє, Легеньковський

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.