ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:51 01.10


Поля Полтавщини атакують шкідники пшениці, кукурудзи, ріпаку

У Полтавській та інших областях на падалиці пшениці виявляють слабкий розвиток борошнистої роси, септоріозу, гельмінтоспоріозу, подекуди бурою листковою іржі, інших плямистостей, які є джерелом інфекції для посівів озимих зернових під урожай 2017 року.

Ці збудники хвороб уражуватимуть передусім нетоксиковані сходи культури, які потребуватимуть хімічного захисту, який доцільно проводити лише після ретельних обстежень та встановлення економічних порогів шкідливості.
У посівах кукурудзи закінчується розвиток гусениць кукурудзяного (стеблового) метелика, якими пошкоджено 4-22% рослин та 3-12% качанів кукурудзи. На качанах, пошкоджених гусеницями кукурудзяного метелика і бавовникової совки, розвиваються фузаріоз, подекуди бактеріоз (Полтавська, Закарпатська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Київська, Рівненська обл.).
Повсюди в посівах озимого ріпаку розвиваються і харчуються хрестоцвіті блішки, які шкодять рослини. Осередково на рослинах розвиваються: ріпаковий листкоїд, капустяна попелиця, гусениці біланів та листогризучих совок. Альтернаріозом, фомозом, пероноспорозом, циліндроспоріозом, білою плямистістю уражено 1-8% рослин культури (Полтавська, Вінницька, Волинська, Кіровоградська, Черкаська обл.). Локалізують вогнища шкідників у посівах ріпаку за надпорогової чисельності через обприскування дозволеними інсектицидами, а за наявності інфекції – фунгіцидами.
Про все це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у матеріалі "Фітосанітарний стан сільськогосподарських рослин".

урожай, шкідники, фітосанітарія

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.