ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

02:03 02.10


ФК "Полтава" не без проблем здолав "Тернопіль"

1 жовтня відбулися матчі 12-го туру футбольної першості країни у першій лізі. Представники Полтавщини по-різному провели свої домашні поєдинки: "Полтава" виграла, а "Гірник-Спорт" зазнав ніщивної поразки.

Доволі дивно було спостерігати за розминкою тернополян у перерві поєдинку: на половині поля вдвох розминалися Шаповалов і Дорі. Гості просто ледве нашкребли футболістів на заявку, при цьому один у старті грав із ушкодженням, а троє - навіть із температурою. Втім, це не завадило саме гостям відкрили рахунок у матчі. Все було просто: Ковтун відпасував на свого воротаря Камінського, того запресингував Вонс і домігся кутового. А з корнера він же головою відправив м'яч у сітку.

Після голу полтавці домінували на полі, одначе довести справу до моментів довго не могли. Виправила ситуацію рання заміна: замість Недолі на полі з'явився Воронченко і в першій же атаці відзначився гольовою передачею, відпасувавши з центра поля на лінію штрафного майданчика гостей. Там Соломка опинився сам-на-сам із Мирним (уродженцем Полтави, до речі) і відновив рівновагу.

І надалі "Полтава" володіла ініціативою, однак гольових моментів було обмаль. Гості зрідка контратакували - зокрема, пробивали Полянчук і Солонинко, однак неточно.

А от у компенсований арбітром до першого тайму час полтавці провели гол у роздягальню. Подачу від лівого прапорця скидкою продовжив Ковтун, а Соломка також ударом головою завершив атаку, забивши свій другий гол.

Поперерві "Полтава" володіла ініціативою і м'ячем, але моментів майже не мала. Із 48-ї хвилини гості грали в меншості: за зрив атаки пряму червону отримав Бабич. Під завісу втомлені тернополяни почали грати на відбій, але утримували ворота на замку. А на 80-й хвилині навіть мали фантастичний шанс вирівняти рахунок, коли у ворота "Полтави" було призначено пенальті. Пас назад Вовкодав головою продовжив на Камінського, але з-за спини вискочив Солонинко і його вихід сам-на-сам перервав воротар ціною жовтої картки і пенальті. Однак і удар Вонса, і добивання голкіпер "Полтави" ліквідував. І наостанок "Полтава" створила ще кілька моментів, останній із яких - на 93-й хвилині - завершився влучним пострілом Лісового, який обвідним ударом із лівої поклав м'яч у правий від воротаря кут воріт.

Полтава - Тернопіль - 3:1

Голи: Вонс 4, Соломка 24, 45+1, Лісовий 90+3.

Полтава: Камінський, Вовкодав, Ковтун, Парамонов, Бочкур, Дмитренко, Недоля (Воронченко 22), Насібулін, Зеленевич, Трояновський (Лісовий 70), Соломка.
Тернопіль: Мирний, Курило (Дорі 60), Соколовський, Клекот, Бабич, Вонс, Полянчук, Солонинко (Шаповалов 86), Кривий, Червонецький, Гром’як.

На 48-й хвилині з поля вилучений Бабич.

На 80-й хвилині Вонс не реалізував пенальті (воротар).

***

Гірник-Спорт - Десна (Чернігів) - 2:5

Голи: Яворський 73, Марусич 90 - Філіппов 49, 51, Чепурненко 76, Картушов 82, Максименко 88.

Після безгольового першого тайму у Горішніх Плавнях, у другому уболівальники побачили справжню "зливу" голів - сім!

Матчі наступного туру відбудуться 8 жовтня. Полтавці гратимуть у Ковалівці, а горішньоплавнівці - у Стрию.

Після 12 турів "Полтава" - восьма у турнірній таблиці, а "гірники" на 17-й позиції.

спорт, футбол, ФК Полтава

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.