ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:08 02.10


У Миргороді захисників Вітчизни нагородили відзнакою "Народний герой України"

У Миргороді відбулося урочисте вручення нагороди "Народний герой України" військовослужбовцям, які захищали територіальну цілісність і суверенітет нашої держави.

Серед групи нагороджених був і прикордонник Євген Пікус (посмертно), який із товаришами по службі зупинив у 2014 році прорив диверсантів, повідомляє Держприкордонслужба. Пікус, будучи офіцером Східного регіонального управління Держприкордонслужби, під час виконання бойового завдання в районі пункту пропуску "Красна Талівка" (Луганська область) 11 липня 2014 року врятував життя двом прикордонникам, які підірвалися на фугасі й отримали важкі поранення. Євген виніс їх з-під вогню. За це він був нагороджений медаллю "За військову службу Україні".

Пізніше біля Красної Талівки прикордонники, серед яких був і Пікус, зіткнулися з диверсійно-розвідувальною групою, яка перейшла кордон із території Росії. Бій тривав дві з половиною години. Загинули четверо прикордонників, іще троє були поранені. Серед загиблих був і підполковник Євген Пікус. Військовослужбовці вистояли, прорив диверсантів не вдався.
8 вересня 2014 року указом Президента Євген Пікус був нагороджений орденом "За мужність" III ступеня - за особливу мужність і героїзм, виявлені в захисті держави, суверенітету і територіальної цілісності України, за вірність військовій присязі.


герой, війна, нагорода, Пікус, Миргород

За темою:

  • Через дощі підвищився рівень води в річках Полтавщини
  • Факторы, влияющие на стоимость генератора
  • Одномоментная имплантация: особенности протезирования
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.