ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

21:51 10.10


На Покрова полтавців запрошують на велопрогулянку

Під час святкової велопокатеньки буде можливість дізнатися про свято Покрови, козаків, перебування Івана Мазепи у Диканьці, а також про Чернечі печери та багато інших цікавинок.

Здавна в Україні свято Покрови вважалося кінцем осені та початком зими. До початку жовтня закінчувалися усі найважливіші роботи на землі, було зібрано врожай і з'являлася можливість трохи перепочити від виснажливої праці.
Найбільшим і найзначущим святом була Покрова для козаків. У цей день на Січі відбувалися вибори нового отамана. Козаки вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали заступницею і покровителькою православного воїнства. На честь Покрови козаки будували багато храмів, деякі з них збереглися й донині. Тож не дивно, що через століття це свято здобуло в Україні ще й другу назву - Козацька Покрова. Після указу президента України від 1999 року день 14 жовтня відзначається як День українського козацтва.

Місце зустрічі: пам'ятник Козацької слави (вул. Пилипа Орлика, 16)
Маршрут: Полтава (пам'ятник Козацької слави) - Яківці - Жуки - Веселівка - Диканька - Михайлівка - Сем'янівка - Полтава.
Тривалість: до 7 годин
З собою треба мати: справний велосипед, ліхтарик, мінімальний набір інструментів з запасною камерою, насос. Рекомендуємо (але не зобов'язуємо) мати велошолом, рукавички і зручний одяг.
Реєстрація: http://goo.gl/forms/QPQDAWPlUc (участь безкоштовна).

Учасником велопрогулянки може бути кожен, кому виповнилося 16 років (молодші беруть участь тільки у супроводі батьків) і хто має навички їзди на велосипеді.

велопробіг, акція, Покрова, свято

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.