ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:10 11.10


Прокуратура повернула у держвласність будинок у центрі Полтави

Обласна прокуратура повернула у державну власність будинок загальною площею більше 2 тисяч квадратних метрів та вартістю понад 43 млн грн, розташований в історичній частині Полтави (вул. Ляхова, 1).

Відстоявши свою позицію в господарському суді Полтавської області та Харківському господарському апеляційному суді щодо повернення державі нерухомого майна колишніх профспілок, прокуратура Полтавщини контролювала стан реального виконання рішення суду.

На виконання судового рішення 27 вересня 2016 року приватним нотаріусом Полтавського міського нотаріального округу області було внесено запис про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, відповідно до якого власником вказаної адміністративної будівлі визначено Фонд державного майна України.

Таким чином, судове рішення за позовом прокуратури є реально виконаним. Про це повідомила начальник відділу представництва інтересів громадянина або держави в суді та при виконанні судових рішень прокуратури області Ольга Пальонна.

Нагадаємо, вищезгаданий будинок у 2009 році рішенням виконавчого комітету Полтавської міської ради був переданий у приватну власність Полтавській обласній раді професійних спілок і надавався у користування різним комерційним структурам. Прокуратура, вважаючи, що будівля незаконно вибула з державного володіння, заявила позов в інтересах Фонду державного майна України до виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міськради та Полтавської обласної ради професійних спілок. У ньому йшлося про визнання недійсними рішення, свідоцтва про право власності і навпаки визнання права власності держави на нерухоме майно колишніх профспілок.

прокуратура, власність, суд

За темою:

  • На Полтавщині судили жінку, яка вбила вже третю людину
  • Полтавські силовики припинили діяльність трьох цехів із незаконного виготовлення алкоголю
  • Виправдовував збройну агресію рф: обвинуватили кременчужанина
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.