ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

19:52 12.10


Полтавські веслувальники завершили сезон п'ятьма золотими медалями у спринті

В Енергодарі відбувся заключний у цьому сезоні всеукраїнський турнір із веслування на каное та байдарках - 25-й "Кубок Запорізької АЕС". Полтавці на цих змаганнях виграли 10 медалей.

Особливістю турніру були дистанції двоборства - від найкоротшої (100 метрів) до стаєрської (найдовша з яких була 10000 метрів). У змаганнях брали участь від наймолодших учасників - до ветеранів.
Веслувальники Полтавщини різних вікових груп успішно виступили на спринтерській дистанції 100 метрів, на якій наші земляки завоювали загалом 10 медалей, із них п'ять - золотих. У першості серед чоловіків на каное-одиночці переміг Артем Баландін (18,60 секунди), а бронзовим призером став інший полтавець - Владислав Дігтяр (20,75 сек.).
Серед дівчат 2003 р.н. одразу дві полтавки були найшвидшими на байдарці-одиночці: переможниця - Вікторія Мороз і срібна призерка - Вікторія Мунтян. Ще три золоті медалі у всеукраїнському веслувальному спринті завоювали наші земляки: Дар'я Трощак (2001 р.н.) - на байдарці та каноїсти - Євген Дубінін (2002 р.н.) і кременчужанин Данило Антропов (2004 р.н.). Призерами у 100-метровому спринті стали полтавці: срібними - Олександр Конь (2000 р.н.) і Катерина Петренко (2002 р.н.) - на байдарках, бронзовою - Севіля Ібадова (1999 р.н.) - на каное.

На довгих дистанціях веслувальники Полтавщини завоювали ще шість медалей. Тут переможцями стали Данило Антропов із Кременчука (3000 метрів), та Вікторія Мунтян (3000 метрів), яка випередила іншу полтавку - срібну призерку Вікторію Мороз. У першості серед чоловіків на найдовшій дистанції - 10000 метрів полтавець Артем Баландін завоював срібну медаль. Бронзовими призерами стали: Олександр Конь - на юніорській дистанції 8000 метрів та Євген Дубінін - на юнацькій дистанції 6000 метрів.

Офіційно веслувальний сезон в Україні завершиться наприкінці жовтня, коли у Херсонській області відбудеться марафонська регата "Осінній марафон".


спорт, веслування

За темою:

  • Основні властивості пептидного препарату TB 500
  • Миргородчанка стала чемпіонкою Європи з гирьового спорту
  • Непорозуміння: у Полтаві призупинили будівництво спортмайданчика на Грушевського
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.