ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:30 13.10


Горішні Плавні - лідер за обсягом іноземних інвестицій на Полтавщині

Горішні Плавні у Полтавській області за рейтингом залучення іноземних інвестицій посідають перше місце.

Про роботу області у сфері залучення іноземних інвестицій розповіла начальник відділу міжнародної технічної допомоги інвестиційної діяльності управління міжнародного співробітництва та залучення інвестицій департаменту економічного розвитку ОДА Марія Долженко.

За її словами, у Полтавській області серед міст обласного значення лідером за обсягами освоєних капітальних інвестицій є місто Полтава - 1936,96 млн грн, але Горішні Плавні, завдяки місцевому ГЗК, випереджають адміністративний центр і за показниками залучення іноземних інвестицій, і за показником обсягу освоєних капітальних інвестицій у розрахунку на одну душу населення.

Обсяг капітальних інвестицій у розрахунку на одну особу населення у області становить 3463,3 грн. Безперечним лідером серед міст області є місто Горішні Плавні, де цей показник більший в два рази і становить 8605,8 грн

- сказала Марія Долженко.

Накопичений обсяг залучених із початку інвестування прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу) в економіку Полтавської області на 1 липня цього року становив 1002,5 млн доларів США. Найбільші показники серед міст обласного значення у Горішніх Плавнях, де обсяг накопичених інвестицій за вказаний період становить 738,3 млн доларів США.

економіка, інвестиції, ГОК

За темою:

  • У Кременчуці випустили самоскид з крано-маніпуляторною установкою
  • Майно колишнього Лубенського винзаводу повторно виставили на аукціон
  • Ferrexpo запустила склад концентрату на Полтавському ГЗК
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.