ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

08:15 14.10


"Родовичі" на Покрову виступили у Полтаві перед школярами та студентами

У приміщенні Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського відбувся концерт із нагоди Покрови Пресвятої Богородиці і Пріснодіви Марії - виступав відомий фольклорний колектив "Родовичі".

Запорозькі козаки вважали Покрову своєю заступницею у далеких походах. Її зображення завжди було з ними. Священною для кожного козака на Січі була Покровська церква.

14 жовтня – день українського козацтва, день створення Української повстанської армії, з 2014 року - День захисника України.
З метою відродження та популяризації української народної культури на заході виступав фольклорний колектив "Родовичі" з Новосанжарського району. Заснований у 2014 році, він уже має досить велику музичну біографію: учасники колективу, на чолі з керівником, В. Тарасюком, беруть участь у багатьох мистецьких заходах на теренах всієї України, презентуючи традиційну культуру, інтегрують етнічні моменти у сучасну музичну культуру, займаються реконструкцією обрядів та хореографічного мистецтва, навчають молодь традиційному співу, проводять етнографічні експедиції.

Культурну подію підготували співробітники науково-дослідного експозиційного відділу етнографії музею - для студентів музичного училища імені М.В. Лисенка, студентів Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, а також школярів полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 20.

етностиль, культура, мистецтво, музика

За темою:

  • У Полтаві відкрили Центр азербайджанської культури
  • Біг-бенд президентського оркестру зібрав у Полтаві аншлаг
  • У Полтаві відкрили пам'ятну дошку Чорнощокову
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.