ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

09:15 14.10


Представник Полтавщини виграв престижну київську регату

Другий рік поспіль представники Горішніх Плавнів перемагають на Кубку пам'яті Валентина Манкіна. Цього разу у вітрильний регаті у Києві вдалим виступом відзначився вихованець ДЮСШ № 3 Олександр Марценковський. Він переміг серед яхт ретро-класу.

"Кубок памяті Валентина Манкіна" проводиться вже третій рік поспіль. У регаті брали участь двадцять два екіпажі з різних міст України. Наші земляки-спортсмени — Дмитро та Олександр Марценковські - боролися за трофеї на човнах класу "Фінн". Вони були розділені на дві категорії - яхти сучасного зразка та на яхти ретро-класу. Автором несподіванки для всіх більш досвідчених та старших за віком суперників став наш земляк - пятнадцятирічний Олександр Марценковський. За підсумками змагань він переміг серед яхт ретро-класу.
Змагання тривали протягом трьох днів. Із дев'ятьох заїздів Олександр виграв сім - та завоював трофей. У класі "Фінн" наш спортсмен виступає лише останні три місяці. Сюди він перейшов із класу "Лейзер".
Перемогти Олександру дозволилв його досвід, отриманий на Кубку України Асоціації класу "Фінн" із вітрильного спорту, який проходив у Горішніх Плавнях наприкінці літа. Свою справу зробили і настанови тренера.
За перемогу наш спортсмен отримав перехідний раритетний трофей, який більш ніж сорок років тому вигравав легендарний вітрильник Валентин Манкін - єдиний яхтсмен, який вигравав золоті олімпійські медалі у трьох різних класах. Подібні успіхи — це гідний орієнтир для усіх молодих яхтсменів, серед яких і Олександр Марценковський. Спочатку, до речі, він займався плаванням. А три роки тому разом із братом Дмитром - прийшов у вітрильний спорт.
Перемога на змаганнях у Києві - поки що найбільша у його кар'єрі. Трофей стал йому справжнім подарунком до шістнадцятиріччя, яке він відзначатиме наприкінці жовтня. Тренер спортсмена Віталій Васильєв планує пересадити Олександра на новий човен та буде ставити завдання своєму вихованцю виграти чемпіонат України та потрапити до національної збірної країни.

спорт, вітрильний спорт, яхтинг

За темою:

  • Основні властивості пептидного препарату TB 500
  • Миргородчанка стала чемпіонкою Європи з гирьового спорту
  • Непорозуміння: у Полтаві призупинили будівництво спортмайданчика на Грушевського
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.