ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:38 18.10


За кидок гірчицею в поліцейського - п'ять тисяч штрафу і два роки умовно

У Полтавському районному суді було оголошено вирок у відкритому судовому процесі жителю Полтавського району, який в травні цього року напав на поліцейських, які прибули на виклик.

Згідно з даними Єдиного реєстру судових рішень, подія сталося 30 травня 2016 року в селі Кашубівка Полтавського району. Підсудний в той день перебував в стані алкогольного сп'яніння і поводився неналежно. Щоб його втихомирити, викликали поліцію. На виклик приїхали слідчий і інспектор Полтавського райвідділу поліції.

Підсудний негативно відреагував на приїзд поліції і кинув в службове авто керамічну плитку, чим завдав транспортному засобу механічні пошкодження, а в одного з поліцейських кинув скляну банку з гірчицею. За результатами судово-медичної експертизи, в результаті удару поліцейський отримав легкі тілесні ушкодження.

За словами підсудного, така агресія на адресу поліції була викликана тим, що правоохоронці насміхалися над ним, знімали на телефон і обіцяли викласти відео в інтернет.

Бешкетник визнав свою провину і запропонував відшкодувати поліцейському завдані збитки в розмірі 10 тисяч гривень, але той відмовився, пославшись на те, що сума занадто мала.

Суддя Оксана Гальченко, яка вела цю справу, взяла до уваги всі пом'якшувальні і обтяжливі обставини справи і визнала підсудного винним за ст.345 ч.2 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і засудила його до покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Згідно ст. 75 КК України засуджений був звільнений від відбування основного покарання з випробуванням на два роки, якщо протягом визначеного судом іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки. Крім цього, суд ухвалив підсудному виплатити поліцейському 5 тисяч гривень збитку, замість 25 тисяч, які потерпілий просив в своїй позовній заяві.

Учасники процесу можуть подати апеляцію.

суд, поліція

За темою:

  • Мамай просить суд поновитися на посаді міського голови
  • На Полтавщині продовжили заборону руху всіх суден
  • За незаконний продаж підакцизних товарів чоловіку загрожує штраф
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.