ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:31 20.10


Держгеокадастр заробив для бюджету понад 5 мільйонів за надання послуг населенню

З початку року органи земельних ресурсів Полтавщини надали населенню 192 922 адміністративні послуги. З них 62 % — на безоплатній основі.

Згідно з офіційними даними, за адмінпослуги, що потребують оплати, фахівці землевпорядної служби Полтавської області з початку 2016 року перерахували до бюджетів 5 255 тис. грн, тобто більше 5 млн грн.
Найбільші надходження – 4,386 млн. грн. місцеві бюджети отримали за послуги з надання витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Державні кадастрові реєстратори виготовили 66 132 таких документи.

Поширеною для Полтавщини є послуга з виправлення технічної помилки у відомостях Державного земельного кадастру, яка була допущена не з вини органу, що здійснює його ведення. За уточненням даних звернулись 3 546 осіб. У результаті бюджети поповнилися на суму 628,1 тис. грн.

Ще 240 тисяч гривень надійшло за проведення державної експертизи землевпорядної документації та надання інших адмінпослуг.

Серед безоплатних адміністративних послуг найбільша кількість запитів (27 032) стосувались проведення державної реєстрації земельних ділянок і видачі витягів на її підтвердження та видачі витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки (19 214). Довідки з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами та угіддями затребували 10 423 особи.

земля, кадастр

За темою:

  • На Полтавщині конфіскують 119 гектарів землі росіян і білорусів
  • Земельні ділянки у Полтаві: вибір для майбутнього
  • Землю під археологічною пам'яткою вирішили повернути державі
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.