ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:45 22.10


"Пані-бджілки" обмінювались досвідом у Полтаві

Днями в Полтаві відбувся перший всеукраїнський форум жінок-пасічниць "Пані бджілка".

Ідейною його натхненницею та головним організатором стала голова Полтавської спілки пасічників та медоварів Наталія Сенчук.
Місцем проведення обрали Полтаву, бо географічно вона знаходиться майже в центрі України, має зручне транспортне сполучення з усіма регіонами. Це дуже важливо, адже на форум приїхали 56 бджолярів із 14 областей. Головними учасниками форуму стали жінки–пасічниці. Мета цього заходу полягала в тому, щоб вивести на перший план роботу жінок, що займаються бджільництвом. Адже зазвичай працюють на пасіці цілими родинами, жінки нарівні зі своїми чоловіками. Але представляють продукти на ярмарках та досягнення на семінарах чомусь переважно чоловіки. А в жінок теж є свої професійні успіхи та фахові напрацювання, якими вони із задоволенням поділились із колегами.

Форум тривав два дні. Якщо в перший день пройшли обговорення, лекції та доповіді від досвідчених науковців і практиків у сфері бджільництва (захід проходив на базі Полтавського аграрно-економічного коледжу), то другий день був присвячений практиці. В мальовничому куточку Полтавського району, на базі ДОТ "Маяк" учасники форуму отримали прекрасний майстер-клас із виготовлення медового пива та квасу.

Форумом уже зацікавились фахові спілки з інших країн, зокрема, з Польщі та Білорусі. Організатори задоволені і планують зробити подібні з’їзди під егідою "Пані бджілка" щорічними - та вийти на міжнародний рівень.

мед, пасічники, бджолярі, форум

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.