ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

09:15 26.10


Олімпійцям Алтухову та Янчуку нові квартири обіцяють оформити до Нового року

Веслувальники-олімпійці з Горішніх Плавнів Дмитро Янчук та Павло Алтухов завершили свою відпустку після виступів на Олімпіаді у Ріо. Перед початком нових тренувань вони завітали до Горішніх Плавнів, де разом із тренером - Миколою Мацапурою та представниками влади обговорили подальші плани.

Обидва олімпійця вже чекають на той день, коли зможуть оселитися у нових обіцяних квартирах. Хлопці відзначили, що опіка, яка є до спортсменів у місті, допомогає досягати успіхів та надихає на майбутні перемоги.

Зараз у квартирах ведуться ремонтні роботи, процедура оформлення затягується, тому що є свої нюанси, - оцінка та паспортизація цих приміщень. Потім буде вихід на "фінішну пряму", коли всі рішення міськради будуть завірені через нотаріуса. Це все займе близько одного місяця, але ми підтверджуємо, що ці квартири абсолютно реальні: у Павла зараз іде ремонт, цю квартиру немає сенсу поки дивитися, а ось квартиру Дмитра Янчука можна вже побачити
- каже міський голова Горішніх Плавнів Дмитро Биков.

Після розмови з міським головою, секретар міської ради Сергій Дорота запросив спортсменів подивитися, як іде ремонт в одній із квартир. Першим у своєму майбутньому житлі побував бронзовий призер Олімпіади в Ріо-де-Жанейро Дмитро Янчук. Квартира ця розташована на 5-му поверсі будинку на вулиці Першопрохідців. Із одного з балконів квартири можна побачити затоку Барбара, де веслувальники міської ДЮСШ № 3 проводять тренування.

Приємно, що в нас вірять і дали ці квартири. Тепер ми зможемо тут тренуватись і мати своє житло, а не постійно жити у профілакторії
- зізнається Дмитро Янчук.

Мені завжди сюди приємно приїжджати - тут завжди теплий прийом. Найближчим часом у нас буде своє житло і ми будемо приїжджати сюди частіше, буде де розміститись. Дуже радий, що ми будемо частіше перебувати у Горішніх Плавнях
- говорить Павло Алтухов.

Тренер спортсменів Микола Мацапура відзначив, що хлопці майже весь рік перебувають на зборах. Загалом вони можуть побути вдома протягом року не більше двох місяців.

Практично кожен місяць будуть тривати збори протягом 21 дня. Зараз уже відомий план підготовки на перші півроку. Перший 23-денний збір пройде у Туреччині, потім буде лижний збір у містечку Тисовець або ж у болгарському Бельмекені. Лютий і березень ми знову проведемо на зборах в Туреччині. Кожен із них триватиме 24 дні. У квітні також будуть збори в Україні - в місті Вільшанка Кіровоградської області
- сказав Микола Мацапура.
Тренер запевнив, що там є хороша водойма, там завжди спостерігається тиша та є гарне харчування. Перші офіційні старти будуть на традиційному Кубку України пам'яті олімпійської чемпіонки Юлії Рябчинської. Далі згідно з планом збірної веслувальники поїдуть на два етапи Кубка світу, аби придбати змагальний міжнародний досвід. Основний старт у цьому році - це чемпіонат світу.

На чемпіонаті Європи Янчук та Міщук цьогоріч навіть у двійці виступати не будуть, Паша також виступатиме в одиночці. "Може до Янчука, Міщука та Алтухова ще хтось сяде, щоб розкрутити роботу та увійти в змагальний ритм. На чемпіонаті світу ми вже будемо виступати на своїх дистанціях: Янчук та Міщук поїдуть у каное-двійці на 1000 метрів, а Алтухов на цій же дистанції буде їхати у каное-одиночці", - зазначає Мацапура.

спорт, веслування, Янчук, Алтухов, Мацапура

За темою:

  • Основні властивості пептидного препарату TB 500
  • Миргородчанка стала чемпіонкою Європи з гирьового спорту
  • Непорозуміння: у Полтаві призупинили будівництво спортмайданчика на Грушевського
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.