ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:02 26.10


Із 1269 виборчих дільниць на Полтавщині доступні інвалідам лише три

На розширеному засіданні колегії Полтавської ОДА давали оцінку ситуації щодо забезпечення доступу осіб із інвалідністю до виборчих та політичних процесів в Україні.

Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова

Уповноважений Президента з прав людей із інвалідністю Валерій Сушкевич назвав результати оцінки ситуації на Полтавщині незадовільними, але при цьому подякував керівництву області за всебічну допомогу.

У світі більше 15% людей мають інвалідність. В Україні кількість інвалідів складає не менше 3,5 млн осіб. В 2004 році ООН підписала конвенцію з прав людей з інвалідністю, яка ратифікована в Україні. Стаття 29 Конвенції передбачає право на участь інвалідів у виборчому процесі, для чого обов’язковим має бути вільний доступ інвалідів до виборчих дільниць.

На жаль, більшість положень цієї конвенції є декларативними. Для більшості інвалідів брати участь в виборчому процесі складно, або навіть неможливо

– резюмувала в доповіді т.в.о. директора програм Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) Юлія Шипілова.

Із 1269 приміщень, які використовуються у виборчому процесі як дільниці для голосування, повністю відповідають умовам для безперешкодного потрапляння до них інвалідів лише три. Це дуже низький результат. Серед найзакритіших для інвалідів дільниць в Полтаві комісія окремо назвала їдальню Полтавського державного техуніверситету та гуртожиток медакадемії.

Серед досягнень області в сфері інтеграції людей з інвалідністю в суспільне життя Сушкевич відзначив переклад засідань обласної ради на жестову мову, що дозволяє брати участь у них людей із вадами слуху, а також подякував області за паралімпійців Полтавщини, які вибороли 25 медалей у Ріо-де-Жанейро. Він зазначив, що на сьогодні, на жаль, в державному та жодному з обласних бюджетів не передбачені кошти на подолання бар’єрності. Але, дивлячись на позитивні зміни в цій сфері на Полтавщині, він звернувся з особистим проханням до Валерія Головка передбачити в обласному бюджеті кошти на створення та виконання такої програми.

інваліди, колегія

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.