ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:29 26.10


Про інтерактивну мапу якості доріг, додаток "Моя поліція" та електронну картку мешканця розповідали в Полтаві

Заступник міського голови Дніпра Яніка Мерило поділилася естонським досвідом та представила інноваційні IT-проекти, які мають полегшити життя громадянам.

26 жовтня 2016 року у Полтаві відбувся круглий стіл із питань впровадження сервісів електронного врядування. Уперше до нашого міста завітала відомий експерт з інвестування та реформатор Яніка Мерило, яка раніше працювала в Естонії, а з 2015 року веде свою діяльність в Україні.

За словами Яніки, Естонія 15 років впроваджувала у себе інструменти електронної демократії, а також є першою у світі країною, де працює електронна система виборів. На сьогодні в Україні вже реалізовано такі сервіси як iGov, E-data, OpenData, Prozorro, eHealth, Navizor, E-dem, UARoads, Електронна картка мешканця.

Так, портал E-data надає можливість громадянам відслідковувати бюджетні транзакції, які проходять через Держказначейство. Сервіс iGov спрощує можливість користування адміністративними послугами. OpenData являє собою базу відкритих даних міст. Система Prozorro дозволяє проводити тендерні закупівлі онлайн. Спільний проект з Міністерством оборони eHealth допоможе створити електронну медичну картку пацієнта. Сайт E-dem – це єдина ситема електронних петицій. Реалізована система ідентифікації особи через інтернет BankID.

Сервіси геолокації Navizor, UARoads створюють інтерактивну мапу якості дорожного покриття. Зокрема, кожен охочий може встановити цей додаток собі на смартфон, який під час руху в автомобілі буде реєструвати сили струсів і автоматично надсилати інформацію на сервер. Таким чином, громадяни самі оновлюють мапу якості доріг.

Також Яніка Мерило розповіла про інноваційний досвід міст Львова та Дніпра. Зокрема, там було введено єдину картку мешканця, в яку вмонтована магнітна стрічка, є цифровий підпис. Картка функціонує як банківська платіжна карта "Ощадбанку", нею можна розраховуватися за комунальні послуги та здійснювати інші функції. Наприклад, планується зробити можливість розрахунку карткою за транспортні послуги.

Цікавий старт-ап був запущений у Дніпрі. Мобільний додаток "Моя поліція" дозволяє викликати поліцію натисканням однієї кнопки "SOS". Програма автоматично надсилає виклик у поліцію разом із даними місцезнаходження особи.

У Полтаві експерт також зустрілася з представниками бізнесу.

інновації, Мерило

За темою:

  • Фокус на стартапи і інновації: Полтавський Інвестиційний Клуб організував перший івент
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.