ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:29 26.10


Обидва полтавських клуба вийшли до чвертьфіналу Кубка України з футболу

"Ворскла" та ФК "Полтава" вигравши свої матчі 1/8 фіналу розіграшу Кубка країни з футболу, разом дісталися чвертьфінальної стадіїї турніру, де теоретично можуть зустрітися між собою у полтавському дербі.

ФК Полтава – Карпати (Львів) - 2:1

Голи: Ковтун 4, Трояновський 43 - Окечукву - 54.
Полтава: Кринський, Дмитренко, Ковтун, Кушніренко, Лещенко, Лісовий, Вовкодав (Недоля 46, Сокуренко 90+5), Соломка, Зеленевич, Трояновський (Воронченко 90+2), Дегтярьов.
Карпати: Підківка, Мірошніченко (Окечукву 46), Кравець, Лобай (Ярошенко 90+4), Нестеров, Зубейко, Чачуа, Худоб’як, Грисьо, Костевич (Страшкевич 90), Бланко-Лещук.

Полтавський клуб із першої ліги здійснив історичний прорив - уперше в своїй 9-річній історії "містяни" вийшли до кубкового чвертьфіналу. До цього команда у двох найкращих спробах в 1/8 фіналу наражалася на донецький "Шахтар" - і зупиняла на тому свій кубковий шлях. Третя спроба вийшла вдалою. Втім, нинішні "Карпати" це, звісно, зовсім не донецький гранд. І не перший клуб УПЛ, який ФК "Полтава" у цьому сезоні прибирає зі свого кубкового шляху - до цього команда Юрія Ярошенка вибила з турніру "Зірку".

Полтавцям пощастило забити швидкий гол. Після розіграшу кутового, м'яч оминув усіх футболістів і опинився в районі дальнього кута воротарського майданчика, звідки у сітку його направив центральний захисник Олексій Ковтун, який прийшов на стандарт до воріт Підківки. Воротар був безсилим врятувати гостей - 1:0.

Не секрет, що уболівальники та тренерський штаб "Карпат" покладали неабиякі надії саме на розіграш цьогорічного Кубку. Перед призначенням нового тренера Олега Дулуба, кервництво клубу пообіцяло фінансово простимулювати гравців за здобуття цього престижного трофею. Порівняно з попереднім поєдинком проти "Сталі" у "Лізі Парі-Матч", тренер-дебютант зробив усьго кілька змін. Гості грали найсильнішим складом і швидко прийшли до тями після голу. Вони взяли м'яч під контроль, проте полтавці дуже уважно та організована грали в обороні. Захищалися господарі і числом, і умінням, а коли була можливість - бігли в контратаки. Одна з них наприкінці першого тайму привела до другого голу у ворота гостей. Відзначився Трояновський, який технічно пробив у кут - 2:0.

Після переви гості грали першим номером. Замість Мірошніченка на поле вийшов нападник Габріель Окечукву - у пару до Ґуставо Бланко-Лещука. Нігерієць не змусив довго чекати і віддячив тренеру за довіру. Окечукву виявився щасливчиком, якому все ж вдалось добити м'яч у ворота Кринського після масованої атаки – 2:1.
Втім, говорити про перевагу гостей немає сенсу - моментів вони створили обмаль. Шанс у гостей виник після виконання Худоб’яком штрафного удару. Точний удар капітана карпатівців зумів парирувати молодий кіпер Кринський, хоч і ціною власного здоров’я. Гості тисли, а господарі тримались. Через поведінку уболівальників, які палили фаєри, арбітр компенсував 8 хвилин до основного часу, а потім додав іще три - через заміни та зупинки у грі. Проте, зігравши 101 хвилину, полтавці створили власну кубкову історію. Далі буде?

Верес (Рівне) - Ворскла - 0:1

Гол: Коломоєць 34.

Верес: Когут, Борзенко, Білий, Зозуля, Западня, Орловський, Кучеров, Герасимець (Неплях 38), Сергійчук (Коблюк 86), Степанюк, Козьбан (Сікорський 73).
Ворскла: Шуст, Сімінін, Скляр, Кобахідзе (Пердута 68), Турсунов, Бартулович, Чеснаков, Коломоєць (Хльобас 36, Зарічнюк 80), Голодюк, Дитятьєв, Ребенок.

Ворскляни прилетіли до Рівного чартером за день до гри, аби відпочити та найкраще налаштуватися на бій із командою екс-футболіста полтавського клубу Володимира Мазяра. Біло-зелені переважали суперника у першому таймі, і в якості винагороди за старання забили гол. Відзначився після пасу Бартуловича Коломоєць - щоправда, ціною ушкодження. І тренерам довелося форварда поміняти ще до перерви.

Другий тайм на важкому, в'язкому газоні рівненського "колізею" нагадував бій гладиаторів. Господарі намагалися будь-що зрівняти рахунок (і кілька нагод для цього мали Козьбан, Степанюк, Борзенко та Неплях), а гості дозволяли собі тягнути час і грати на відбій. Утім, головне - результат - команда Василя Сачка з Рівного везе.

Вперше в історії полтавського футболу два клуби обласного центру одночасно вийшли до чвертьфіналу Кубка України з футболу.

 

 

 

спорт, футбол, ФК Ворскла, ФК Полтава

За темою:

  • Непорозуміння: у Полтаві призупинили будівництво спортмайданчика на Грушевського
  • Волейболісти Полтавщини потрапили до топ-п'ятіріки Суперліги. ФОТО
  • На Полтавщині перекинувся автомобіль: двоє у лікарні
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.