ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:33 27.10


На Полтавщині 33 тисячі га лісів не мають господаря

У Полтавській області 33 тис. га лісів вважаються безгосподарними. Для збереження лісів та лісосмуг бажано, щоб у цих об'єктів був власник, який контролюватиме та нестиме відповідальність за все, що відбувається на цих територіях.

Про це УНН-Центру повідомив голова постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування Полтавської обласної ради Ігор Горжій.

На Полтавщині 33 тисячі га лісів − це ліси, що до сьогодні не були на балансі жодного з підприємств, або ж мають сумнівну форму власності. По всій території України спостерігається негативна тенденція, що такі безгосподарні ліси катастрофічно знищують. Тому є нагальна потреба такі ліси передати у власність або до управління лісового господарства, або ж створити при обласній раді комунальне підприємство, що візьме на баланс і ліси, і посадки, які є вздовж автомобільних доріг та залізничних колій. Бажано всі насадження для їхнього збереження передати у власність. Адже саме власник буде контролювати й санітарну, і можливу промислову вирубку. Рішення про створення такого комунального підприємства необхідно напрацювати та подати на розгляд депутатів обласної ради

− розповів І.Горжій.

Посадовець додав, що загальна площа лісів у Полтавській області становить 273 тисячі га, 15 тисяч га − лісосмуги.

ліси

За темою:

  • У лісах Полтавщини оголосили про найвищий рівень пожежної небезпеки
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.