ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:42 27.10


До ювілею краєзнавчого музею у Полтаві випустили спеціальну марку

У Полтаві урочисто презентували та погасили марку та художній конверт. Цей захід провели до 125-річчя місцевого краєзнавчого музею.

125 років тому професор Василь Докучаєв запропонував створити у Полтаві природничий музей. Його колекція зібраних зразків ґрунтів та гірських порід стала основою першої експозиції. З нагоди ювілею працівники музею та "Укрпошти" випустили художній конверт. Разом із ним презентували марку, емблему на якій створив співробітник музею Валерій Побоков.
Оксана Сулима, науковий співробітник науково-дослідного відділу фондів каже, що спочатку зразків ґрунтів було більше двох тисяч. На сьогодні збереглося, звичайно, менше. Але всі вони надзвичайно цінні та унікальні, оскільки, беручи проби цих зразків, можна порівняти із станом сучасних грунтів і визначити, на скільки вони зберегли свої властивості.
Тепер Полтавський краєзнавчий музей має найбільше в області зібрання пам’яток та предметів історії, археології області, повідомляє ТРК "Лтава". Тут діє тимчасова виставка, присвячена АТО. Різноманітні гільзи, уламки зброї, особисті речі воїнів – основа експозиції. Музеєм цікавляться не лише українці, а й іноземці.
Задум був таким: зобразити на марці головний експонат музею. А який головний експонат - думали, по музею ходили, шукали, щоб його таке за основу взяти, а там уже й оздоблювать. А потім таки ж зрозуміли, що головний експонат – це сам будинок музею
 - каже Валерій Побоков, автор емблеми.
Святкувати ювілей краєзнавчого музею продовжать наприкінці листопада. Тоді ж презентують кілька видавничих проектів, зокрема і про геніального творця одного з символів Полтави Василя Кричевського.

музей, марка, ювілей, культура, Укрпошта

За темою:

  • Олімпійській чемпіонці з Полтавщини виповнилося 75 років!
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.