ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:44 28.10


В області завершується призовна кампанія

Звіт про ситуацію з призовом юнаків на строкову військову службу станом за дев'ять місяців 2016 року представили на засіданні колегії ОДА.

У попередню кампанію, навесні 2016-го, план призову виконаний на 94%: замість 604 осіб на місця несення строкової служби було відправлено 565. Недобрали 39 юнаків. Причина – незадовільна робота Полтавської міської приймальної комісії та призовних комісій Карлівського, Гадяцького, Глобинського районів.

На осінню призовну кампанію область має план - 540 призовників. Відправка юнаків здійснюється в межах плану, але в деяких районах області зберігається низький відсоток зарахування юнаків до складу команд.
А саме - в Кобеляцькому, Кременчуцькому районах, у містах Полтаві та Горішніх Плавнях, а також Диканьському, Карлівському, Лубенському та Чутівському районах. Ці райони на грані зриву завдання і можуть не виконати план доставки юнаків до строкової військової служби.

Серед основних причин обласний воєнний комісар бачить два проблемних питання. Перше з них – низький відсоток оповіщення призовників та розшук ухильників від строкової служби. Це завдання не тільки військового комісаріату – здійснювати оповіщення юнаків щодо прибуття до призовних дільниць для проходження медичного огляду, за цим мають стежити всі керівники структур, навчальних та медичних закладів тощо. Наприклад, у Лубенському районі при плані вручення повісток 1126 особам фактично вручено 250 повісток, тобто 876 юнаків не отримали повістки. Також критична ситуація в Полтаві (833 особи), Гадяцькому районі (470 осіб), Кременчуці (330), Глобинському районі (287), Миргороді та Миргородському р-ні (283 людини). Успіх в цьому питанні залежить від спільних дій національної поліції, міських та селищних голів і принципових дій військового комісара.

Найгірший стан справ з організації співпраці з правоохоронними органами в плані сприяння військовим комісаріатам щодо розшуку юнаків, які ухиляються від строкової військової служби, спостерігається в Карлівському, Котелевському, Машівському, Чутівському районах та місті Горішні Плавні.

Другим проблемним питанням є дообстеження юнаків, які вчасно з’явились на дільниці для проходження медичного огляду та з якоїсь причини були відправлені на більш детальне медичне обстеження. Законом на це дається три доби на амбулаторне, або сім  діб на стаціонарне обстеження. Але дана категорія, а це 270 осіб на область, уже більше місяця не звертається за обстеженням. Найбільше таких юнаків у Кременчуцькому районі (40 осіб), Миргородському та Пирятинському районах (відповідно 33 та 27 осіб), по місту Полтаві (27 осіб).

Як результат, можна спрогнозувати виконання державного завдання лише завдяки тим районам, в яких складання команд за рахунок явки призовників пройде на 100 та більше відсотків. Крім того, мають всі шанси виконати завдання Великобагачанський, Гадяцький, Котелевський та Лохвицький райони, в них кількість придатних до служби складає 80% та більше.

призов, армія

За темою:

  • Військовослужбовці ТЦК масово роздають повістки полтавцям
  • На Полтавщині адвокатка допомагала ухилятися від призову
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.