ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:22 29.10


Гройсман ухвалив спорудження пам'ятника Петлюрі

Кабінет міністрів України ухвалив спорудження у Києві пам'ятника Голові Директорії Української Народної Республіки і Головному отаману Армії УНР, полтавцю Симону Петлюрі.

Відповідне рішення Уряд ухвалив під час засідання із планування заходів щодо відзначення 100-ї річниці початку Української революції 1917-1921 років.
Проект передбачає спорудження в Києві пам'ятника Соборності, меморіалів і пам'ятників в регіонах, спорудження в місті Києві пам'ятника Симону Петлюрі, а також пам'ятних знаків учасникам Української національної революції 1917-1921 років
- зазначив міністр культури України Євген Нищук.
Указ, який оголошує наступний рік роком Української революції 1917-1921 років, 22 січня 2016 року підписав президент Петро Порошенко. Він також доручив закінчити проектування і спорудження в Києві пам'ятника Соборності України, урочисте відкриття якого заплановано до 100-річчя проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР 22 січня 2019 року.  
Симон Петлюра народився в Полтаві 10 [22] травня 1879 року. Полтавці старшого віку пам'ятають звичайний будинок, в якому він народився. Він проіснував на розі колишніх вулиць Зигіна й Артема до 70-х років минулого століття, коли на тому місці збудували "обкомівську" багатоповерхівку.



історія, пам'ятник, Петлюра

За темою:

  • Облрада звернеться до Мінкульту за дозволом демонтувати Монумент Слави у Полтаві
  • У Полтаві висадили дуб до річниці підписання шведсько-українського союзу
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.