ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:35 31.10


Держекоінспекція позивається до суду на КАТП-1628 через Макухівське сміттєзвалище

Держекоінспекція позивається на КАТП-1628 через відсутність кошторисної документації та говорить про закриття Макухівського сміттєзвалища.

Про проблеми утилізації твердих побутових відходів у Полтавській області говорили під час апаратної наради у Полтавській ОДА.

На Полтавщині є 675 місць видалення твердих побутових відходів, із них більша частина - несанкціоновані сміттєзвалища. Ми маємо тільки вісім полігонів для твердих побутових відходів, решта потребують відповідного документального оформлення. В області лише 81 місце має відповідно оформлену документацію на землю, це лише 12% від загальної кількості таких місць. На Полтавщині встановлено близько шести тисяч контейнерів, що становить лише п’яту частину від потреби. Усього у області 45 підприємств займаються вивезенням сміття  - повідомив керівник департаменту ЖКГ Полтавської ОДА Едуард Рева.

Додамо, що 7 жовтня представники Полтавщини підписали Меморандум для вирішення проблеми твердих побутових відходів. Субрегіональна стратегія поводження з твердими побутовими відходами для Полтавської області спрямована на розвиток технічної і фінансової системи управління твердими побутовими відходами, у межах чого планують збудувати полігон для сміття з Полтави та п'яти прилеглих до міста районів області (Полтавського, Новосанжарського, Карлівського, Машівського та Чутівського).

На сьогодні запропоновано провести пілотний проект в межах ухваленого меморандуму у Полтавському субрегіоні. Окрім того, за аналогічним проектом пропонується створити ще чотири такі субрегіони - Кременчуцький, Пирятинський, Хорольський та Котелевський 

- додав Рева.

Утім, поки реальних дій у питанні реалізації даного пілотного проекту щодо створення сміттєсортувальних станцій та заводу для утилізації представлено не було.

Органами місцевого самоврядування не вжито заходів щодо організації, збирання та утилізації ТВП, а на тих сміттєзвалищах, які створено, не забезпечується контроль, часто відсутня кошторисна документація. Держекоінспекція в 2016 році перевірила деякі з об’єктів, які перебувають на балансі органів самоврядування. Наприклад, нами було здійснено перевірку на Полтавському КАТП-1628. Земельна ділянка під Макухівським сміттєзвалищем знаходиться у постійному користуванні КАТП-1628, але на неї відсутні проектно-кошторисна документація, позитивний висновок державної екологічної експертизи та технічна документація із встановлення меж земельної ділянки в натурі та їх закріплення межовими знаками. Тому Держекоінспекція була вимушена звернутися до суду з відповідним позовом щодо припинення функціонування даного сміттєзвалища до моменту, поки всі зауваження не будуть ліквідовані

- повідомила заступник начальника державної екологічної інспекції у Полтавській області Вікторія Бучнєва.

Макухівка, сміттєзвалище, суд, Рева

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.