ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:28 31.10


На Полтавщині керівників і чиновників навчали воювати

Голів районних державних адміністрацій та керівний склад підрозділів територіальної оборони навчали на полігоні під Полтавою.

29-30 жовтня в рамках "Всеукраїнського стрілецького дня" на одному з військових полігонів під Полтавою відбувалися навчання голів районних державних адміністрацій Полтавської області, районних, міських військових комісарів, керівний склад загонів оборони та батальйону територіальної оборони.

Метою заходу було провести інструкторсько-методичне заняття та продемонструвати, як потрібно готувати особовий склад підрозділів територіальної оборони до виконання завдань за призначенням.

Інструкторсько-методичні заняття з керівним складом підрозділів територіальної оборони тривали дві доби. Представники обласного військового комісаріату, громадських організацій, інструктори військово-спортивного клубу "Воїн" та центру підготовки "Seal" показали, як готувати особовий склад. Були проведені навчання з тактико-спеціальної підготовки, а також одиночна підготовка, злагодження в складі відділень, заняття з інженерної підготовки, військово-медична та вогнева підготовка. Підсумком було проведення стрільб бойовими набоями з автомата АК-74 та пістолета ПМ.

Такі заходи, відповідно до затвердженого графіку, мають проводитись щомісячно і охоплять весь особовий склад підрозділів територіальної оборони області. Також значна увага буде приділятись комплектації кадрів, зараз триває відбір на керівні посади. Висунута основна вимога до кандидатів: загони оборони повинні очолити ініціативні громадяни, які мають вплив у районі (місті), здатні організувати діяльність підрозділу та спроможні повести за собою особовий склад. Розглядом кандидатур та підбором командирів тероборони на місцях будуть займатись голови районних державних адміністрацій разом із військовими комісаріатами.

Це перші подібні навчання обласного рівня на Полтавщині. Попередні заходи проходили навесні 2016 року в Карлівському районі, повідомляє прес-служба Полтавського обласного військового комісаріату з посиланням на підполковника Едуарда Бородая.

навчання, стрільби

За темою:

  • Школа підготовки пілотів агродронів у Полтаві: стартує другий набір на навчання
  • У двох громадах Полтавщини лунають постріли та вибухи
  • Найкращі ідіоми для коректної відмови англійською мовою
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.