ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:43 31.10


Першим рішенням нової заступниці голови райради стало призначення собі премії та надбавки до зарплати

Нова заступниця голови Київської райради Полтави Світлана Тригубенко одразу після призначення на посаду проголосувала за встановлення собі надбавки до зарплати і премії.

На сайті Київської райради Полтави з'явилися підсумки голосування під час останньої сесії ради, де обрали нову заступницю голови. Нею стала представниця "Совісті України" Світлана Тригубенко. Вона замінила на цій посаді Владислава Контарчука з ВО "Свобода", якого "зняли" на попередній сесії зі скандалом.

Обрання Тригубенко було першим питанням порядку денного, а другим - "Про встановлення надбавки, премії заступнику голови районної ради". Підтримали пропозицію 24 депутати з 32 присутніх (у раді загалом 36 депутатів).

Зокрема, "за" проголосували представники "Радикальної партії Ляшка" (усі чотири голоси), "Рідного міста" (усі чотири голоси), "Блоку Петра Порошенка" (чотири голоси, один депутат відсутній), один із п'яти представників Соціал-демократичної партії Капліна ("за" проголосував голова ради Синягівський), один із двох депутатів від Аграрної партії (інший відсутній), всі троє представників "Укропу", всі четверо висуванців "Батьківщини", а також усі четверо представників "Совісті України".

У тому числі, згідно з протоколом, "за" проголосувала і сама Світлана Тригубенко. Однак згідно із Законом України "Про запобігання корупції" (від 14.10.2014 № 1700-VII) чиновниця не мала права брати участь у голосуванні за встановлення надбавок і премій самій собі. У частині 28 Закону йдеться (цитуємо зі скороченнями):

Особи... зобов’язані... вживати заходів щодо недопущення виникнення реального, потенційного конфлікту інтересів; не вчиняти дій та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів; повідомляти не пізніше наступного робочого дня з моменту, коли особа дізналася чи повинна була дізнатися про наявність у неї реального чи потенційного конфлікту інтересів безпосереднього керівника, а у випадку перебування особи на посаді, яка не передбачає наявності у неї безпосереднього керівника, або в колегіальному органі - Національне агентство чи інший визначений законом орган або колегіальний орган, під час виконання повноважень у якому виник конфлікт інтересів, відповідно

- ідеться в Законі.

За усталеною практикою, зокрема, під час сесій районних та міської рад Полтави, у таких випадках особа, щодо якої голосують, повідомляє про наявний конфлікт інтересів і не бере участі в голосуванні. За порушення цього правила існує адміністративна відповідальність. Зокрема, у Кодексі України про адміністративні правопорушення (стаття 172-7) сказано:

Неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

 - зазначено в Кодексі.

Таким чином, Світлана Тригубенко, не врахувавши наявність конфлікту інтересів, проголосувала за встановлення собі надбавки та премії у перший же день роботи заступником голови райради. Надбавка складатиме 50 відсотків, премія - 120 відсотків.

чиновники, Київська райрада, Тригубенко

За темою:

  • На утримання місцевої влади Полтавщини йдуть 10,5% витрат бюджетів
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.