ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:42 01.11


У Полтаві відбувся сольний концерт бандуриста Віктора Пашника

Днями у Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка відбувся сольний концерт відомого бандуриста та гітариста Віктора Пашника.

Віктор Пашник – лауреат багатьох музичних конкурсів, переможець одного з найвідоміших українських фестивалів "Червона Рута" у жанрі авторської пісні в 2003 році. Це другий сольний концерт талановитого музиканта у Полтаві. Його організатор - Ольга Влох.
Атмосфера творчості і позитиву завжди панує у Галереї мистецтв. Адже її велика виставкова зала - це територія музики і живопису, театру і літератури. Чарівні звуки бандури переплілися тут із живописними лініями на картинах Івана Гапоченка. Виставку цього сумського художника, голови Сумської обласної організації Національної спілки художників України, зараз розгорнуто у великій виставковій залі Галереї. І саме на фоні чудових самобутніх українських пейзажів Гапоченка слухачі почули щирі українські пісні у виконанні сучасного українського кобзаря.
Концерт зібрав близько сотні слухачів, які протягом двох годин слухали авторські та народні пісні виконані українською та білоруською мовами. Спілкування із сучасним українським кобзарем-філософом зачепило найтонші струни душ слухачів різного віку. Віктор майстерно змінював музичний супровід: співав під бандуру та під гітару. Він виконав ліричні та філософські пісні, козацькі та революційні. Його творчість спонукає замислитися над реаліями сучасності та над власним життям. А улюблену "Червону Руту" хором співали всім залом, а потім стоячи дарували бурхливі оплески виконавцеві.

Віктор Васильович Пашник (народився 22 вересня 1980 року) — український музикант, бандурист. Знаний в Україні та за її межами також під ім'ям Шкрум. Народився у селі Кулачківці Снятинського району Івано-Франківської області. У 1999 році закінчив Стрітівську школу бандуристів, єдиний подібний навчальний заклад в Україні. По закінченню кобзарської школи вчився у Чернівецькому університеті на кафедрі музики та українознавства. Активно гастролює Україною, країнами Європи, пропагуючи рідну культуру.

культура, мистецтво, музика, Пашник, бандура

За темою:

  • Біг-бенд президентського оркестру зібрав у Полтаві аншлаг
  • Полтавці відзначили 120-річчя оперного маестро Бориса Гмирі
  • До Полтави в лютому завітає Національний президентський оркестр
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.