ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:17 03.11


Поліція Полтави вважає підготовку міста до зими неналежною

Патрульна поліція Полтави вважає підготовку УЖКГ та Полтавської дільниці ПАТ "УМБ-23" неналежною для своєчасного та якісного забезпечення безпеки дорожнього руху під час снігопадів та ожеледиці.

Про це повідомив заступник начальника УПП Полтави, лейтенант поліції Євген Яковенко під час наради з питань підготовки Полтавської області до зимового періоду 2016/2017.

Патрульна поліція Полтави 20 жовтня провела перевірку на підприємстві, що в результаті тендерних торгів взяло зобов'язання слідкувати та утримувати дороги міста в зимовий період. Патрульна поліція не змогла отримати вичерпної інформації щодо кількості снігоприбиральної техніки та палива щодо підготовки комунальних служб до зимового утримання. На території асфальтобетонного заводу по вул. Дорошенка було виявлено лише сім одиниць снігоприбиральної техніки, з яких три автомобілі − розподільники протипожежних матеріалів. Утім, керівництво підприємства відмовилось демонструвати справність техніки, як і наявність необхідних комплектів дорожніх знаків. На території підприємства було 30 кубометрів фрикційних матеріалів (піску) та 15 тонн солі. Враховуючи підготовку комунальних служб до зимового періоду минулого року, це становить 28% піску та 2% солі від потреби

− розповів Євген Яковенко.

За інформацією патрульної поліції, на території КП МШЕД є 19 одиниць снігоприбиральної техніки, з них 10 − розподільники протипожежних матеріалів та 700 куб.м піску.

У поліції зазначають, що неодноразово звертались до заступника міського голови Олексія Чепурка та начальника УЖКГ виконавчого комітету Полтавської міської ради Сергія Сінельніка щодо спільної перевірки вищезазначеної техніки та матеріалів, але ці пропозиції поки зі сторони влади не підтримані.

Ми неодноразово зверталися до керівництва міста з проханням сприянню перевірки, адже до нас, як до патрульної поліції, з боку громадян виникало чимало запитань. Але відповіді та допомоги ми поки не отримали. Втім, уже після перевірки до нас надійшов лист від УЖКГ, де нам відповіли, що на підпорядкованих управлінню підприємствах є 34 автосамоскиди, шість автогрейдерів, дев'ять бульдозерів, 16 екскаваторів, 14 навантажувачів, 19 солерозкидувачів та 38 тракторів. Також на підприємстві повідомили, що мають тисячу тонн піщано-соляної суміші, 120 тонн солі та 3500 тонн піску. Враховуючи викладене, не можна вважати підготовку УЖКГ та Полтавської дільниці ПАТ "УМБ-23" належною для своєчасного та якісного забезпечення безпеки дорожнього руху під час снігопадів та ожеледиці

− сказав Євген Яковенко.

Журналіст нашого видання намагається взяти коментарі з цього приводу у Олексія Чепурка та Сергія Сінельніка, але зв'язку з ними поки що немає.

Згідно з інформацією управління цивільного захисту населення Полтавської ОДА, в області матеріальний резерв паливно-мастильних матеріалів − 16 тонн. Управляння підготувало 9 наметів, 7 генераторів та 10 обігрівачів, які будуть застосовані у випадку виникнення надзвичайних ситуацій взимку та фінансуватимуться за кошти матеріального резерву.

За інформацією Служби автомобільних доріг області, на Полтавщині заготували 85% піщано-соляної сумінші від потреби.

зима, снігопад, сніг, заметіль, поліція

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.